• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Paella….een niet te overtreffen Spaans recept

door Redactie
in Rijstgerechten, Visgerechten
0
0
paella

Paella….een niet te overtreffen Spaans recept – Deze klassieke Spaanse rijstschotel, traditioneel in de open lucht gekookt als een lente maaltijd, ontleent zijn naam aan de ondiepe pan met twee handvatten waarin hij wordt bereid, een paella, het Latijnse woord voor pan.

In paella kunnen allerlei ingrediënten worden gebruikt: vis en schaaldieren, vlees, kip of groenten. Er gaat niets boven dit gerecht als u een groot aantal mensen een echte Spaanse maaltijd wil voorschoten, maar het kost wel even tijd en aandacht om een goede paella te maken. Paella kan als hoofdgerecht geserveerd worden, maar ook kleinere porties als tapas geserveerd.

Welke rijst voor paella?

Anders dan risotto is de rijst voor een goede paella niet kleverig van de saus; wel moet iedere korrel vochtig zijn van olie. Traditioneel wordt hier een rondkorrelige rijstsoort voor gebruikt. De arroz Bomba wordt gezien als de beste rijst om paella te maken.

Tijdens het koken mag er niet in de rijst worden geroerd. Door geleidelijk de vlam lager te draaien naarmate er meer vocht is opgenomen en de paellapan af en toe om te schudden, voorkom je dat de rijst gaat plakken.

Recepten met langoustines

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Paella

paellaRijstgerecht met vis voor 4 personen

  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 150 g erwtjes
  • olijfolie
  • 8 kippenbouten
  • 20 scampi’s gepeld en ontdaan van het donkere darmkanaal
  • 4 langoustines
  • enkele inktvisringen
  • 200 g venusschelpen
  • chorizo in plakjes gesneden
  • 1 1/2 l. kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • paella kruiden
  • 4 saffraan draadjes
  • kippenkruiden
  • 500 gr rizo bomba/arroz bomba
  • peterselie fijn gesnipperd
  • zwarte peper van de molen
  • citroen, in partjes gesneden

Kruid de kippenboutjes met de kippenkruiden. Deze kruiden zijn vooral een mix van sterke smaken zoals kerrie, koriander, kurkuma, mosterd, komijn, peper, pilipili, knoflook, fenegriek, venkel, kruidnagel, kardemom zout, paprikapoeder, peper en cayennepeper. Indien je deze kruiden mix niet in de keuken hebt geen nood. Laat jullie eigen creativiteit werken door een zelfgemaakte mengeling te maken van bovenstaande kruiden.

Bak de kippenboutjes gedurende 10 min. goudbruin. Leg apart. Bak de scampi’s, de inktvisringen en de langoustines langs beide zijden aan en leg ze apart.

Bak de chorizo goudbruin in dezelfde olie en leg apart.

Stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de paella kruiden en de saffraan draadjes aan toe. De paella kruiden heb ik van op mijn vakantie uit Spanje meegenomen. Ze bevatten oa. tijm, laurier, pimenta, paprikapoeder, knoflook en kurkuma. Kruiden met een mengeling hiervan doe je naar eigen wens. Laat de aroma’s vrijkomen.

Nu is het tijd om de rijst toe te voegen. Zie dat de rijst al de aroma’s opneemt. Blus met de wijn en laat even de alcohol uitstoven.

Doe er nu een groot deel van de bouillon bij. Leg er de kippenbouten op en laat gedurende een 20 min. op zacht vuur sudderen. Doe er op het laatst de scampi’s, de inktvisringen, de langoustines, de chorizo, paprika en de erwtjes bij zodat ze de warmte kunnen opnemen.

Gaar de venusschelpen in een aparte pan en als ze open zijn leg ze op de paella.

Werk af met peterselie en een flinke draai van de zwarte peper. Serveer de paella met partjes citroen.

Tafel lekker

Tip: verwijder het donkere darmkanaal van de scampi’s aan de rugkant door met een fijn, scherp mesje een overlangse snede te maken van kop naar staart.

Tags: SpaansVis - Verse vis
DeelPin642Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing
Visgerechten

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen