• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Paella….een niet te overtreffen Spaans recept

door Redactie
in Rijstgerechten, Visgerechten
0
0
paella

Paella….een niet te overtreffen Spaans recept – Deze klassieke Spaanse rijstschotel, traditioneel in de open lucht gekookt als een lente maaltijd, ontleent zijn naam aan de ondiepe pan met twee handvatten waarin hij wordt bereid, een paella, het Latijnse woord voor pan.

In paella kunnen allerlei ingrediënten worden gebruikt: vis en schaaldieren, vlees, kip of groenten. Er gaat niets boven dit gerecht als u een groot aantal mensen een echte Spaanse maaltijd wil voorschoten, maar het kost wel even tijd en aandacht om een goede paella te maken. Paella kan als hoofdgerecht geserveerd worden, maar ook kleinere porties als tapas geserveerd.

Welke rijst voor paella?

Anders dan risotto is de rijst voor een goede paella niet kleverig van de saus; wel moet iedere korrel vochtig zijn van olie. Traditioneel wordt hier een rondkorrelige rijstsoort voor gebruikt. De arroz Bomba wordt gezien als de beste rijst om paella te maken.

Tijdens het koken mag er niet in de rijst worden geroerd. Door geleidelijk de vlam lager te draaien naarmate er meer vocht is opgenomen en de paellapan af en toe om te schudden, voorkom je dat de rijst gaat plakken.

Recepten met langoustines

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Paella

paellaRijstgerecht met vis voor 4 personen

  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 150 g erwtjes
  • olijfolie
  • 8 kippenbouten
  • 20 scampi’s gepeld en ontdaan van het donkere darmkanaal
  • 4 langoustines
  • enkele inktvisringen
  • 200 g venusschelpen
  • chorizo in plakjes gesneden
  • 1 1/2 l. kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • paella kruiden
  • 4 saffraan draadjes
  • kippenkruiden
  • 500 gr rizo bomba/arroz bomba
  • peterselie fijn gesnipperd
  • zwarte peper van de molen
  • citroen, in partjes gesneden

Kruid de kippenboutjes met de kippenkruiden. Deze kruiden zijn vooral een mix van sterke smaken zoals kerrie, koriander, kurkuma, mosterd, komijn, peper, pilipili, knoflook, fenegriek, venkel, kruidnagel, kardemom zout, paprikapoeder, peper en cayennepeper. Indien je deze kruiden mix niet in de keuken hebt geen nood. Laat jullie eigen creativiteit werken door een zelfgemaakte mengeling te maken van bovenstaande kruiden.

Bak de kippenboutjes gedurende 10 min. goudbruin. Leg apart. Bak de scampi’s, de inktvisringen en de langoustines langs beide zijden aan en leg ze apart.

Bak de chorizo goudbruin in dezelfde olie en leg apart.

Stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de paella kruiden en de saffraan draadjes aan toe. De paella kruiden heb ik van op mijn vakantie uit Spanje meegenomen. Ze bevatten oa. tijm, laurier, pimenta, paprikapoeder, knoflook en kurkuma. Kruiden met een mengeling hiervan doe je naar eigen wens. Laat de aroma’s vrijkomen.

Nu is het tijd om de rijst toe te voegen. Zie dat de rijst al de aroma’s opneemt. Blus met de wijn en laat even de alcohol uitstoven.

Doe er nu een groot deel van de bouillon bij. Leg er de kippenbouten op en laat gedurende een 20 min. op zacht vuur sudderen. Doe er op het laatst de scampi’s, de inktvisringen, de langoustines, de chorizo, paprika en de erwtjes bij zodat ze de warmte kunnen opnemen.

Gaar de venusschelpen in een aparte pan en als ze open zijn leg ze op de paella.

Werk af met peterselie en een flinke draai van de zwarte peper. Serveer de paella met partjes citroen.

Tafel lekker

Tip: verwijder het donkere darmkanaal van de scampi’s aan de rugkant door met een fijn, scherp mesje een overlangse snede te maken van kop naar staart.

DeelPin731Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een recept of tips ben je hier op de goede plek.

Check het recept of lees de info
karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen