Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm

Door te kiezen voor verse, smaakvolle ingrediënten, til je een relatief eenvoudig pasta gerecht naar een heel ander niveau. Pasta met daslookpesto!

0 2.092

Pasta met daslookpesto – Dit is zo’n typische gerecht dat geslaagd is door de kwaliteit van de ingrediënten. Door een stukje warm gerookte zalm van de visboer te verkiezen boven de diepvriesvis uit de supermarkt en je eigen gemaakte pesto te gebruiken in plaats van die kant en klare uit een potje, til je een relatief eenvoudig pastagerecht zomaar naar een heel ander niveau.

Pasta en zalm, een vertrouwde combi

In dit gerecht is er gekozen voor warm gerookte zalm, deze kun je zowel warm als koud eten, is wat vlokkeriger als koud gerookte zalm en heeft een zachte maar stevige structuur. Het laat zich hierdoor makkelijk in stukjes verdelen zodat je in dit gerecht zou kunnen kiezen of je een hele moot op de pasta serveert ofwel stukjes door de pasta geschept. Door zalm warm te roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm en dit korstje zorgt ervoor dat er geen vet en smaak verloren gaat. Het eten van warm gerookte zalm is dan ook echt een heuse smaakbelevenis.

Pesto maak je toch gewoon zelf?

Pesto zelf maken is eigenlijk een simpele klus en qua smaak kan een potje hier echt niet tegen op, kies de juiste ingrediënten en laat je keukenmachine de rest doen.


Pasta met daslookpesto

en warm gerookte zalm

Pastagerecht of visgerecht voor 4 personen

Zo maak je pasta met daslookpesto:

De zalm in een voorverwarmde oven van 180 graden, enkele minuten verwarmen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet de pasta af en doe terug in de pan.

Schep de pesto door de pasta en verdeel over 4 borden. Verdeel de rasp van de limoen over de borden en leg op ieder bord een stukje zalm. Strooi er naar smaak wat Parmezaanse kaas over.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer