Pittig gekruide noedels met courgette en garnalen – Niet alleen ik maar ook mijn tafelgenootjes zijn gek op noedels, we eten ze dan ook regelmatig. Deze keer koos ik voor noedels die niet gekookt hoefden te worden maar die je gewoon 5 à 6 minuten in heet water laat staan. Op deze manier maak je van deze maaltijd een makkelijk eenpansgerecht. Oké je hebt wat extra kommetjes en een vergiet nodig dus veel minder afwas zal je niet hebben maar je uiteindelijke gerecht bereid je helemaal in één pan. Een makkelijke en lekkere maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat.
Met regelmaat worden noedels geserveerd zonder verse ingrediënten. In onderstaand recept voor pittig gekruide noedels gebruik je volop verse ingrediënten. Garnalen maar ook courgette, champignons, taugé knoflook en verse koriander. Zo maak je er een gezonde en feestelijke maaltijd van.
De garnalen in dit eenpansgerecht laten zich ook prima vervangen door blokjes kipfilet of tofu.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Pittig gekruide noedels met courgette en garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram noodles
- 125 gram garnalen
- 2 el ( arachide ) olie
- 1,5 el bruine suiker
- 3.5 el ketjap
- 3 el chilisaus
- 2 cm gember (fijngesneden)
- 1 tl sesamolie
- 1/2 tl rode peper vlokken
- 1 courgette
- 250 champignons
- 100 gram taugé
- 3 tenen knoflook
- 2 eieren ( geklutst )
- verse koriander
- handjevol pinda’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pittig gekruide noedels:
Kook ruim water in een pan of waterkoker en doe de noedels in een kom. Schenk het hete water over de noedels zodat ze helemaal onder water staan. Laat de noedels hier 5 minuten in wellen, giet ze af en laat ze in de vergiet staan tot later.
Meng in een kommetje de bruine suiker, de ketjap, de gember, de chilisaus en de sesamolie. Zet ook apart voor later.
Zet een pan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel van de olie, bak hierin vervolgens de garnalen aan tot ze mooi roze kleuren. Schep deze uit de pan en doe ze bij de noedels in de vergiet.
Verhit in de pan de overige olie en strooi hierin de pepervlokken en (roer)bak vervolgens de courgette en de champignons. Knijp boven de groenten de knoflook uit en (roer)bak mee. Schuif de groenten naar één kant van de pan en bak in het lege gedeelte nu het geklutste ei gaar. Schep alles door elkaar en voeg de taugé toe, schep opnieuw om en voeg nu de noedels en de garnalen toe. Schenk het kruidenmengsel erover en schep het geheel nog een paar keer om totdat het goed verwarmd is.
Schep op borden of in kommen en decoreer af met wat verse koriander en fijngehakte pinda’s.
Deze pittig gekruide noedels zijn ook koud heel smakelijk, heb je dus wat over, bewaar het dan afgedekt in de koelkast en je hebt voor morgen een heerlijke lunch.
Tafel lekker !!
Erg lekker!