• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
Poké bowl gerookte vis

Poké bowl met gerookte vis – een koud rijstgerecht met lekker veel knapperige groenten en gerookte vis.

Poké in een bowl

Poké betekent: “in blokjes gesneden” en is een gerecht afkomstig uit Hawaï. Oorspronkelijk zijn het in kleine blokjes gesneden rauwe vis in een marinade, niets geen rijst of groente, maar alleen vis met misschien een beetje sesam of nori, maar dat is het dan wel. Zoals met veel gerechten is ook de poké een eigen leven gaan leiden en staat nu bekend als poké bowl met sushirijst, groente en vlees, vis of in een vega versie.

Poké bowl met gerookte vis

Gerookte vis is erg geschikt om te gebruiken in een poké bowl. Het handige hiervan is dat je deze alleen maar in hapklare stukjes hoeft te snijden. De meeste soorten gerookte vis zijn hiervoor geschikt. Wij maakten gebruik van zalm en heilbot. De zalm omdat dit de meest geliefde soort is op de poké bowl en de heilbot juist omdat deze vrij onbekend is. Andere soorten die erg lekker zijn in een poké bowl zijn gerookte paling, gerookte forel en gerookte makreel.

Poké bowl eet je koud

Dat wil niet zeggen dat je niet hoeft te koken want de basis begint met sushirijst. Deze kan zowel lauwwarm als koud gebruikt worden voor een poké bowl, het meest wordt de sushirijst koud verwerkt. Ook de groenten gaan koud in de poké bowl. Welke groenten je voor dit visgerecht neemt, is aan jou en de keuze is groot. De groente wordt vaak beetgaar gekookt, op zuur gelegd of rauw verwerkt.

poke bowl gerookte heilbot
poke bowl gerookte zalm

Poké bowl met gerookte vis en veel groente

 

Bij de poké bowl met gerookte zalm hebben we gebruikgemaakt van tuinbonen, bloemkool, bleekselderij en wortel met als fris fruit honing meloen.

Bij de poké bowl met heilbot namen we tuinbonen, wortel, venkel en komkommer met als fris fruit mango.

De tuinbonen zijn beetgaar gekookt en na het koken van hun buitenste laagje ontdaan zodat er een mooi groen boontje overblijft. De rest van de groenten hebben we een dag vooraf op zoetzuur gezet. Hoe je dat doet, lees je in het recept voor wortelsalade zoetzuur. De bereiding hiervan is voor alle soorten groenten hetzelfde.

Je hoeft echt niet precies dezelfde groenten te gebruiken, maak een keuze en speel met de kleuren en smaken. Venkel en wortel bijvoorbeeld zijn zoetzuur en dat is erg lekker bij de poké bowl met gerookte vis. Broccoli en bloemkool kun je het beste even kort blancheren net als soja en/of sperziebonen.

Afwerking van de poké bowl met gerookte vis

Voor je de poké bowl serveert werk je deze af met onder andere sesamzaadjes, gesneden lente-ui, plakjes radijs, rode peper, zeewier of kroepoek. Ook hier is het een kwestie van keuze maken, niets moet en bijna alles kan. Wij hadden nog rijstvellen liggen deze hebben we in stukken kort gefrituurd in de zonnebloemolie, zo heb je in no-time een leuk en origineel bijgerecht bij de poké bowl. Sojasaus, wasabi en ingelegde gember kun je er eventueel naast serveren zodat iedereen zelf kan nemen waar hij of zij zin in heeft.

Poké bowl met gerookte vis

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram sushirijst
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • 400 gram gerookte vis naar keuze
  • 300 gram mango of meloen
  • 3-4 soorten groentes rauw, geblancheerd of zoetzuur van ieder 200 gram
  • voor erover: sesam - lente-ui – rode peper
  • voor erbij: sojasaus – kroepoek- wasabi

Bereidingswijze van dit recept

Poké bowl met gerookte vis zo maak je het:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snuf zout, de rijst moet net gaar en plakkerig zijn. Breng op smaak met de sushiazijn en de suiker. Doe in een kom en laat onder een theedoek afkoelen.

Snijd het fruit in blokjes, blancheer wanneer nodig de groenten, laat de zoetzure groente uitlekken.

Roer de rijst een beetje los en verdeel over 4 schaaltjes. Leg nu de groenten en het fruit in porties verdeeld over de rijst. Snijd de gerookte vis in hapklare stukjes en leg deze bij de groente. Bestrooi met sesamzaad, gesneden lente-ui en schijfjes rode peper. Serveer de poké bowl met sojasaus en kroepoek.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Gerookte visVis - Verse vis
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

broodje hete makreel
Visgerechten

Broodje hete makreel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen