• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

door Arianne Parent
in Rijstgerechten, Visgerechten
0
3
Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Risotto van bospaddenstoelen met schartong – Het klinkt als een hele mond vol, maar vandaag presenteer ik je graag het recept voor een feitelijk eenvoudige risotto. Een mooie risotto met de krachtige tonen van de herfst. Bospaddenstoelen zijn mijn hoofdingrediënt in deze risotto. We geven smaak met rozemarijn, frisheid met citroen en kracht met Parmezaan. In alle eenvoud maken we een mooie risotto en serveren deze met rolletjes van tongschar. O ja, de saus. Deze wordt maar al te vaak vergeten. Een saus kan een gerecht net dat beetje extra geven. De eenvoudige saus mist zijn uitwerking niet bij dit gerecht en ik wil je dan ook zeker uitdagen dit gerechtje eens zelf te maken. Laat je het resultaat weten?

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Rijstgerecht voor 2 personen

Voor de risotto:

  • 12 eetlepels Arborio rijst
  • 1 bosuitje, in fijne ringetjes
  • scheutje olijfolie
  • ca 1 liter kippenbouillon
  • 1/4 van een ingelegde citroen fijngesneden (alleen de  schil) (recept onderaan)
  • 100 a 150 gram gemengde bospaddenstoelen
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn

 

Voor de vis:

  • 2 schartongen gefileerd en in 2 gesneden (8 fijne filetjes)
  • Visbouillon
  • Citroenpeper (bestel hier)

Voor de saus:

  • wortel, fijngesneden
  • selderij, fijngesneden
  • ui, fijngesneden
  • Koppen en pellen van garnalen
  • Paar blokjes koude boter
  • Room
  • Mespuntje kurkuma
  • Beetje witte wijn

Kruid de tongfilets met citroenpeper en zout en rol de tongetjes strak op. Stoom de rolletjes gaar met visbuillon in de oven of in een stoommandje. Reken maximaal 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.

Stoof de bosuitjes aan in olijfolie en voeg de arborio rijst toe. Meng tot de rijst gaat glanzen. Kruid met peper en zout en bevochtig met wat kippenbouillon tot deze net onder staat. Roer tot al het vocht geabsorbeerd is en herhaal dit tot de rijst gaar is.

Bak de schoongemaakte bospaddenstoelen aan in olijfolie. Doe ze vervolgens bij de gare risotto samen met de fijngesneden rozemarijn, de fijngesneden citroen en de Parmezaanse kaas.

Doe wortel, selderij, ui in een pan. Voeg koppen en pellen van de garnalen bij en vul met koud water en witte wijn. Laat ca. 20 minuten sudderen. Giet in een zeef en vang de fond op. Laat deze iets inkoken en voeg een mespuntje kurkuma toe. Voeg dan ook room toe en laat nog even licht sudderen. Naar smaak kruiden bijvoegen.

Schik de risotto met bospaddenstoelen met behulp van een rechthoekige vorm op een bord. Let 3 schartong rolletjes op de risotto. Werk af met wat fijne kruiden (kervel, dille, waterkers…)

Maak de saus af met een paar stukjes koude boter (voor de glans) en mix deze heel vlug op voor een mooi schuimig resultaat. Leg wat schuim op de visrolletjes en versier je bord met de saus naar eigen creativiteit.

Ingelegde citroenen koop je in de toko maar je maakt ze ook makkelijk zelf.

Deze van oorsprong Marokkaanse specialiteit is bovendien een feestelijke sfeermaker in je keuken.

Was 12 biologische citroenen. Snijd er 8 in vieren, maar net niet helemaal door. De boven- en onderkant moeten aan elkaar blijven zitten. Verdeel tussen de parten in elke citroen 1 theelepeltje grof zout. Doe ook een eetlepel grof zout in een royale en brandschone glazen pot. Doe de citroenen in de pot en druk ze goed aan. Doe er dan nog een eetlepel zeezout overheen. De 4 overige citroenen pers je uit en schenk je in de glazen pot. Sluit de pot goed af en zet 3 dagen in de vensterbank (zorg voor voldoende licht) zodat het zout voldoende tijd krijgt het sap uit de citroenen te trekken. Maak de pot open en druk de citroenen nog eens goed aan. Zorg dat ze onder het sap staan. Lukt dit niet, dan vul je het sap aan met wat lauw water. Sluit de pot weer goed af en laat het geheel een maand staan. De ingelegde citroenen zijn, zelfs na het openen van de pot, nog een jaar houdbaar.

Tags: GroenteGroente - PaddenstoelenrisottoVis - TongVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes
Pannenkoeken

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Reacties 3

  1. Henny Schiltmeijer says:
    6 jaar geleden

    heerlijk recept maar weet er iemand of je paddestoelen online kan bestellen

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor dat kan Henny. Kijk eens op http://www.heerlijkeneerlijk.com/

      Beantwoorden
  2. Mireille Vereecken says:
    6 jaar geleden

    Ziet er zo als altijd overheerlijk uit Arianne!! Mooie presentatie!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen