Rode poon van de barbecue – Rode poon is een super visje voor op de Barbecue!
Vis op de bbq
Bij barbecue denken we al gauw aan vlees. Maar steeds vaker wordt er ook vis op de barbecue gelegd. Daarvoor kun je het beste een stevigere vissoort kiezen. Er is echt meer dan alleen zalm of scampi’s. Kies eens voor rode poon van de barbecue. De rode poon wordt ook wel knorhaan genoemd. De vis kan namelijk met de spieren van zijn zwemblaas knorrende geluidjes maken. Rode poon is een zoutwatervis en hij heeft een beetje de smaak van garnalen. Hij is bovendien vrij stevig en daardoor zeer geschikt voor op de barbecue. Neem hiervoor dan filets met vel zodat je vis beter de vorm behoudt.
Voor een echt lekker resultaat kun je de rode poon marineren. Marineren kun je op vele manieren. Je hebt marinades die lang in moeten trekken, vaak met een zuurtje om vlees malser te maken. Vis is zachter en hoeft maar kort te marineren. Meestal gebruik je hier voor verse of gedroogde kruiden en een beetje olie. Hier smeer je de vis mee in en na een kwartiertje kun je de vis al grillen. Langer marineren mag natuurlijk altijd.
Vis hoeft niet zolang in de marinade
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Rode poon van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 rode poon filets met vel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- ½ eetlepel verse (citroen) tijm
- citroenpeper/ zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Rode poon van de barbecue:
Snij de filets aan de velzijde in. Meng de kruiden met olijfolie en smeer de vis er mee in. Leg de vis nog even koud weg tot gebruik. Gril de vis ongeveer 4 minuten op de velzijde tot de zijkanten wit verkleuren. Draai de vis en bak nog 2 minuten. Haal de rode poon van de barbecue, strooi er wat zout over en smullen maar.
Tafel lekker !!