Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rode poon van de Barbecue

Rode poon filet van de barbecue – Rode poon is een stevige vis die uitstekend op de barbecue kan worden klaargemaakt. Recept met een lekkere marinade

0 4.344

Rode poon van de Barbecue – Rode poon is een super visje voor op de Barbecue!

Vis op de Barbecue?

rode poon

Bij barbecue denken we al gauw aan vlees. Maar steeds vaker wordt er ook vis op de barbecue gebakken. Voor de barbecue neem je het liefst een stevigere vissoort. Vaak wordt er gekozen voor zalm of scampi’s maar er zijn zoveel meer soorten vis die erg lekker zijn van de barbecue. Neem bijvoorbeeld een rode poon of ook wel knorhaan genoemd. De vis kan namelijk met de spieren van zijn zwemblaas knorrende geluidjes maken. Rode poon is een zoutwatervis en hij heeft een beetje de smaak van garnalen. Hij is bovendien vrij stevig en daardoor zeer geschikt voor op de barbecue. Neem hiervoor dan filets met vel zodat je vis beter de vorm behoudt.

Lekkere vismarinade

Om de vis goed tot zijn recht te laten komen, heb ik ervoor gekozen om de rode poon te marineren. Marineren kun je op vele manieren. Je hebt marinades die lang in moeten trekken, vaak met een zuurtje om vlees malser te maken. Vis is zachter en hoeft maar kort te marineren. Meestal gebruik je hier voor verse of gedroogde kruiden en een beetje olie. Hier smeer je de vis mee in en na een kwartiertje kun je de vis al grillen. Langer mag natuurlijk ook als dit makkelijker is.

Rode poon van de barbecue

rode poon filetVoor 4 rode poon filets:

  • 4 rode poon filets met vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • ½ eetlepel verse [citroen] tijm
  • citroenpeper/ zout naar smaak

Snij de filets aan de vel zijde in. Meng de kruiden met de olijfolie en smeer de vis er mee in. Leg de vis nog even koud weg tot gebruik. Gril de vis ongeveer 4 minuten op de vel zijde tot de zijkanten wit verkleuren. Draai de vis en bak deze nog 2 minuten. Strooi er zout over en serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer