Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes en groente spaghetti

Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes, groente spaghetti en komkommersaus. Weinig ingrediënten en optimaal genieten van het buiten koken.

0 1.477

Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes en groente spaghetti – Buiten koken in de zomer betekend voor mij het gebruiken van producten uit de eigen tuin. Als ik dan tijdens het koken ook nog eens heerlijk kan genieten van mijn siertuin en ondertussen bijpraat met mijn gasten, ben ik een gelukkig mens.

Vandaag deel ik een geweldig menu voor iedereen die een echte buitenkeuken heeft. Ik grill rode poon op de barbecue. Ik serveer er knoflookaardappeltjes bij en maak een spaghetti van de courgettes uit mijn eigen tuin. Onlangs maakte ik het heerlijke komkommersoepje van Samantha en dat bracht me op het idee voor een komkommersausje.

Het menu is simpel en je hebt er echt maar weinig ingrediënten voor nodig. Alles kan lekker op de barbecue. Zoek een paar pannen bij elkaar en we kunnen beginnen.


Rode poon van de bbq

met knoflookaardappeltjes, groente spaghetti en komkommersaus

VIS

AARDAPPEL

Spaghetti

  • 1 gele courgette
  • 1 witte courgette
  • 1 halve grote ui, in reepjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bakboter

SAUS

Garneer met bloemen, rucola en het blad van de Oost-Indische kers

Knoflookaardappeltjes

Was de aardappels en stoom of kook ze in de schil. Laat ze dan afkoelen en snijd ze in fijne schijfjes. Besmeer 4 kleine bordjes met knoflookboter en leg op elk bordje een portie aardappeltjes. Kruid met peper en zout en verdeel er wat stukjes knoflookboter en gesnipperde rozemarijn over. Leg er als laatste een takje rozemarijn op.  Pak de bordjes in met aluminiumfolie. Deze garen we op de zijkant van de barbecue.

Rode Poon

Fileer de rode poon op de graat of laat dit door je visboer doen. Marineer de visfilets in olijfolie en viskruiden.

De rode poon gaan we straks (kort!) bakken op de bbq of plancha grill.

Spaghetti van Courgette

Was de courgettes en snij er spaghetti van. Gebruik hiervoor een spiralizer. Verwarm de boter en olijfolie in een pan en laat hierin de courgette sliertjes lichtjes aanbakken. Doe dit kort zodat ze iets knapperig blijven.

Komkommersaus

Verwarm een beetje olijfolie en stoof hierin de gesnipperde sjalotjes zachtjes aan. voeg de kippenbouillon, witte wijn en komkommerstukjes toe. Laat even zachtjes koken en pureer dan met de staafmixer. Zeef het geheel zodat de saus een mooie fijne structuur krijgt. Voeg nog wat bouillon toe als de saus te dik blijft.

Maak het bord op naar eigen smaak. Zie foto voor een voorbeeld. Garneer de rode poon van de bbq bijvoorbeeld met bloemen, rucola en het blad van de Oost-Indische kers.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer