• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Salade Niçoise met verse tonijn

door Connie Derks
in Salade, Visgerechten
0
0
salade niçoise verse tonijn

Salade Niçoise met verse tonijn – wil je een echt lekkere vissalade? Maak dan eens deze salade Niçoise met een moot verse tonijn. Dat is genieten van vis op zijn best.

Een echte Franse klassieker

Een salade Niçoise heeft geen vast recept, al zullen vele beweren dat ze het enige echte recept hebben. De basis voor deze salade is een combinatie van verse vis, groente en ei met hierop vele variaties. Vaak met aardappel, maar dit kan ook pasta zijn of helemaal geen extra koolhydraten. Ook word er vaak gebruikgemaakt van ansjovis, kappertjes of augurken voor een extra smaakbeleving. De groenten in de salade Niçoise zijn meestal sperzieboontjes aangevuld met tomaat, komkommer en een bladsla. Omdat het een Frans recept is wordt als dressing vooral gekozen voor de klassieke Franse vinaigrette.

Salade niçoise, het lekkerst met verse tonijn

Als we aan salade Niçoise denken we aan een salade met tonijn. Vaak wordt er een blikje tonijn gebruikt. Daar is niets mis mee, maar een moot verse tonijn is echt zo veel lekkerder en een mooie afwisseling op de blik versie. Deze verse vis hoef je maar heel kort te bakken en wordt lauw warm op de salade geserveerd. Omdat het een vrij grote rondvis is lijken de moten verse tonijn veel op een biefstuk. Bak de vis dan ook kort op een hoog vuur en snijd er vlak voor het serveren plakjes van.

Een volwaardige maaltijdsalade

Voor een salade Niçoise gebruik je lekker veel verse groenten, liefst van het seizoen. In de zomer zijn dit bijvoorbeeld sperzieboontjes, verse krieltjes en kerstomaatjes. In de winter zou je voor pasta, licht gekookte wortel, knolselderij en ragfijn gesneden prei kunnen kiezen. Vaste regels zijn er niet, maak er vooral jouw salade Niçoise van. Vergeet het gekookte eitje vooral niet en vind je verse tonijn te duur? Dan mag je best gebruikmaken van een blikje. Neem dan wel een goede kwaliteit en het liefst op olie want deze is net wat smakelijker.

Salade Niçoise met verse tonijn

Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150-200 gram tonijn
  • 250 gram sperzieboontjes
  • 350 gram krielaardappeltjes
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 eieren
  • 100 gram gemengde sla naar keuze
  • 1/2 rode ui
  • stukje komkommer
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3+2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel honing
  • zout/peper
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de salade Niçoise: 

De salade Niçoise voorbereiden: Kook de krielaardappeltjes met schil tot deze gaar zijn. Laat afkoelen. Snijd de sperziebonen doormidden en kook ze beetgaar. Kook de eieren naar wens 5 tot 8 minuten. Snijd de aardappels eventueel kleiner en verwijder wanneer gewenst de schil. Besmeer de tonijn met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet opzij om op temperatuur te komen. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn, mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui en komkommer in dunne plakjes en de kerstomaatjes doormidden. Pel de eieren en snijd in partjes.

Bereiding van de salade Niçoise: Bak de tonijn in een zeer hete pan met een beetje olijfolie aan beide zijden 2 minuten. Haal uit de pan en laat 2 minuten rusten. Verdeel de sla over 1 of 2 borden. Doe de rest van de groenten bij elkaar in een kom en schenk er de helft van de dressing over. Meng licht door elkaar en zet opzij. Snijd de tonijn in dunne plakken. Verdeel de gemengde groenten over de sla en leg er de tonijn op. Verdeel er de partjes ei over en bestrooi met kappertjes. Bedruppel de salade Niçoise met de rest van de dressing en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: MaaltijdsaladeVis - TonijnVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Koolrabisalade met venkel en komkommer
Salade

Koolrabisalade met venkel en komkommer

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen