Saltimbocca van verse kabeljauwfilet – Een heerlijk frisse variatie met verse vis op de bekende Italiaanse saltimbocca.
Saltimbocca is bekend als een vleesgerecht van kalfsvlees of kip met salie en rauwe ham. Door dit gerecht met verse vis te maken krijg je een heerlijk frisse en lichte variant. Serveer dit zalige visgerecht eens op een zomerse dag met pasta of witte rijst en verse zomergroenten zoals erwten, bonen of een salade.
Saltimbocca van kabeljauw is ideaal als het snel klaar moet zijn
Als je gasten krijgt of eens iets luxer wil koken, maar niet de hele dag in de keuken wil staan is de saltimbocca van verse kabeljauwfilet een perfecte keuze. Het is een makkelijk te maken gerecht dat in no-time op tafel staat. De kabeljauw is snel gaar en perfect op smaak door het gebruik van de salie en de rauwe ham. De smaak is heerlijk fris door het gebruik van verse citroen die even kort meegebakken wordt.
Bak vis niet te lang
Vis is erg snel gaar en heeft maar een paar minuten nodig. In dit recept bak je de vis, maar die is gewikkeld in rauwe ham, waardoor je niet goed kunt zien hoe gaar de vis is. Je kunt verse vis beter niet te lang bakken. Tijdens het rusten, als de saus gemaakt wordt, gaart de saltimbocca van verse kabeljauwfilet namelijk nog een beetje na. Bak de vis dus echt maar maximaal 3 minuten per kant, droge en overgare vis is niet smakelijk en dat is zonde van de mooie ingrediënten.
Een mooie visbereiding in 15 minuten tijd
Wil je snel klaar zijn? Eet dan vaker vis. Met dit makkelijke recept maak je echt een lekker visgerecht en dat in maar 15 minuten. Er wordt vaak gezegd dat koken met verse ingrediënten duur is en dat het veel tijd kost, maar dit makkelijke recept bewijst je het tegendeel. Kijk wel goed waar je kabeljauw koopt. De kwaliteit verschilt enorm, en dat geldt ook voor de prijs. Zoek dus een betrouwbare en goede visleverancier, en maak dit makkelijke recept.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Saltimbocca van verse kabeljauwfilet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram verse kabeljauwfilet
- 2 plakken parmaham
- 1 citroen
- 6 salieblaadjes
- vers gemalen zwarte peper
- olijfolie
- 75 gram roomboter
- 100 ml droge witte wijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je saltimbocca van verse kabeljauwfilet:
Gebruik een dik stuk kabeljauwfilet van ongeveer 300 gram en snijd die in 2 langwerpige stukken. Je kunt natuurlijk ook 2 kabeljauwhaasjes van samen ongeveer 300 gram gebruiken die hoef je dan niet door te snijden.
Haal de vis minimaal 15 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Kruid de stukken verse vis aan beide kanten met een beetje vers gemalen peper. Leg op de bovenkant verdeeld over de lengte 3 blaadjes salie. Rol de stukken vis in de plak parmaham.
Snijd de citroen in dikke plakken en haal de pitjes eruit.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en 25 gram boter. Verhit dit tot het heet is, maar niet verkleurd. Bak hierin op een laag vuur de saltimbocca van kabeljauw 3 minuten op de kant van de salie. Draai de vis om en leg de plakken citroen er bij. Bak de kabeljauw nog 2-3 minuten en leg de vis op een bord wat je afdekt met aluminiumfolie.
Draai de schijfjes citroen en blus dit af met de witte wijn. Laat event goed doorkoken. Haal de citroen uit de pan en leg de plakjes citroen bij de kabeljauw op het bord. Verdeel nu de boter in kleine klontjes en roer dit krachtig door de jus. Lepel een beetje van de heerlijke citroen jus over de saltimbocca van kabeljauw en serveer de rest er in een kommetje bij.
Tafel lekker !!