Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas – Bourgondisch en lekker tafelen. Dat doen we graag en met dit recept voor een scampi pannetje zetten we graag de trend. Maar, doe jij dat ook? Maar al te vaak worden we geconfronteerd met de enorme gemakzucht bij het bereiden van een maaltijd. Op zich prima, maar ga dan wel voor echte verse ingrediënten. Dat is net zo makkelijk maar uiteindelijk veel lekkerder.
Combineer
Combineer die verse ingrediënten en leer om smaak mee te geven. Bij dit scampi pannetje bijvoorbeeld werken we natuurlijk met de scampi maar ook met geitenkaas, zalm, bosuitjes en courgette. Deze prachtige ingrediënten worden samengebracht in dit scampi pannetje met room, tomatenketchup (eventueel ook zelf gemaakt) en slechts een paar subtiele smaakmakers als ui, cayennepeper en zout.
Creëer je eigen thuisrestaurant
Het werken met verse producten is gewoon echt feest. Kijk naar die foto! Zie het voor je. Met zijn vieren rond de tuintafel (of gewoon binnen natuurlijk) Vier van die prachtige bordjes en vier glazen wijn. Dat is bourgondisch en lekker tafelen. Dus ga vandaag naar de visboer, de groenteman en de slijterij. Kies je ingrediënten met zorg. De smaakmakers staan vast al in je voorraadkast. Wij verzekeren je een hele gezellige avond. Oh sorry, je moet wel ook nog even naar de bakker! Want bij dit gerecht hoort goed knapperig brood om de laatste restjes saus te verorberen.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 48 scampi’s
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 250 ml. room
- 1 vers, jong geitenkaasje
- 2 plakjes limoen ( garnering )
- 4 plakjes gerookte zalm
- 3 eetlepels tomatenketchup
- gele en groene courgette, in slierten
- cayennepeper
- zout
- goede milde olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je het scampi pannetje:
Snijd de courgette in linten met een spiralizer. Als je die niet hebt gebruik je gewoon een koksmes. Breng ruim water aan de kook en pocheer ( tegen de kook aan houden ) hierin de courgetteslierten maximaal 2 minuten. Giet direct af en spoel vervolgens af met koud water om het garingsproces te stoppen.
Verhit wat olijfolie in een grote pan. Stoof hierin de uisnippers en de bosuitjes even aan.
Pel de scampi’s en ontdoe ze van het darmkanaal. Bak ze snel aan in het hete uienmengsel. Haal de scampi’s dan uit de pan en zet even apart.
Doe de verse geitenkaas bij de achtergebleven uien en voeg al roerend room en tomatenketchup toe. Breng pittig op smaak met cayennepeper en wat zout.
Ondertussen verhit je wat olijfolie in een andere pan. Stoof hierin de courgetteslierten even aan met wat peper en zout. Je hoeft ze alleen even warm te maken.
Doe de scampi’s in de roomsaus om ze nog even te verwarmen.
Leg een hoopje courgetteslierten op de borden. Daarop komt een rijkelijke portie scampi’s. Garneer met wat ringetjes van het groen van de bosui en stukjes limoen. Leg er hier en daar een stukje gerookte zalm bij. Serveer met knapperig brood.
Tafel lekker !!
Receptjes zien er allemaal heel lekker uit en duidelijke uitleg.