• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

Bourgondisch & Lekker Tafelen

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
1
scampi pannetje

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas – Bourgondisch en lekker tafelen. Dat doen we graag en met dit recept voor een scampi pannetje zetten we graag de trend. Maar, doe jij dat ook? Maar al te vaak worden we geconfronteerd met de enorme gemakzucht bij het bereiden van een maaltijd. Op zich prima, maar ga dan wel voor echte verse ingrediënten. Dat is net zo makkelijk maar uiteindelijk veel lekkerder.

Combineer

Combineer die verse ingrediënten en leer om smaak mee te geven. Bij dit scampi pannetje bijvoorbeeld werken we natuurlijk met de scampi maar ook met geitenkaas, zalm, bosuitjes en courgette. Deze prachtige ingrediënten worden samengebracht in dit scampi pannetje met room, tomatenketchup ( eventueel ook zelf gemaakt ) en slechts een paar subtiele smaakmakers als ui, cayennepeper en zout.

Creëer je eigen thuisrestaurant

Het werken met verse producten is gewoon echt feest. Kijk naar die foto! Zie het voor je. Met z’n vieren rond de tuintafel ( of gewoon binnen natuurlijk ) Vier van die prachtige bordjes en vier glazen wijn. Dat is bourgondisch en lekker tafelen. Dus ga vandaag naar de visboer, de groenteman en de slijterij. Kies je ingrediënten met zorg. De smaakmakers staan vast al in je voorraadkast. Wij verzekeren je een hele gezellige avond. Oh sorry, je moet wel ook nog even naar de bakker! Want bij dit gerecht hoort goed knapperig brood om de laatste restjes saus te verorberen.

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 48 scampi’s
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 250 ml. room
  • 1 vers, jong geitenkaasje
  • 2 plakjes limoen ( garnering )
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • gele en groene courgette, in slierten
  • cayennepeper
  • zout
  • goede milde olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je het scampi pannetje:

Snijd de courgette in linten met een spiralizer. Als je die niet hebt gebruik je gewoon een koksmes. Breng ruim water aan de kook en pocheer ( tegen de kook aan houden ) hierin de courgetteslierten maximaal 2 minuten. Giet direct af en spoel vervolgens af met koud water om het garingsproces te stoppen.

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Stoof hierin de uisnippers en de bosuitjes even aan.

Pel de scampi’s en ontdoe ze van het darmkanaal. Bak ze snel aan in het hete uienmengsel. Haal de scampi’s dan uit de pan en zet even apart.

Doe de verse geitenkaas bij de achtergebleven uien en voeg al roerend room en tomatenketchup toe. Breng pittig op smaak met cayennepeper en wat zout.

Ondertussen verhit je wat olijfolie in een andere pan. Stoof hierin de courgetteslierten even aan met wat peper en zout. Je hoeft ze alleen even warm te maken.

Doe de scampi’s in de roomsaus om ze nog even te verwarmen.

Leg een hoopje courgetteslierten op de borden. Daarop komt een rijkelijke portie scampi’s. Garneer met wat ringetjes van het groen van de bosui en stukjes limoen. Leg er hier en daar een stukje gerookte zalm bij. Serveer met knapperig brood.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - GarnalenVis - Scampi’sVis - Schaal- en schelpdieren
DeelPin90Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Coquilles in een kokossausje
Voorgerecht

Coquilles in een Kokossausje

Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol
Visgerechten

Kreeft uit de oven met basilicum; Puur en smaakvol

Stoemp
Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Reacties 1

  1. Gina Lim-joon says:
    3 jaar geleden

    Receptjes zien er allemaal heel lekker uit en duidelijke uitleg.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Deze couscous salade met kip en mango is een boost voor je zintuigen. Hij ziet er niet alleen lekker uit...

Lees verder
Ovenschotel met eieren en spinazie

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen