Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schelvis met witlof en aardappel

Schelvis met witlof en aardappel, omdat we midden in het seizoen van de schelvis zitten, een mooi recept uit het boek; ‘Zot van de Noordzee’.

0 2.049

Schelvis met witlof en aardappel – Wij schreven eerder een review van het boek ‘Zot van de Noordzee’ van Jean sur Mer. Een mooi boek vol met achtergrondverhalen, interessante weetjes en recepten met al het moois dat de Noordzee ons te bieden heeft.

Met de seizoenen mee

Wij eten met de seizoenen mee. Zo weet je dat je altijd verse producten op je bord krijgt. En net zoals je seizoensgroenten hebt, heb je ook seizoensvissen. Vanaf eind november eet je bijvoorbeeld geen makreel of zeebaars. Wat die vind je dan niet in de Noordzee. Onder de 10 graden trekken ze namelijk naar warmere wateren. Schar en wijting komen juist pas als het water weer kouder wordt. En het seizoen van de schelvis loopt van september tot januari. Wij maakten met schelvis een lekker recept uit het boek met witlof van chefkok Johan Segers.

Schelvis met witlof en aardappel

Visgerecht voor 4 personen

  • 400 gram schelvisfilet
  • 500 gram aardappelen
  • 4 stronken witlof
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels boter
  • peper en zout naar smaak

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze 15 minuten in gezouten water. Pers de knoflook uit boven de pan en doe de in stukken gesneden schelvisfilet erbij. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Snijd de witlof in stukken en stoof in 2 eetlepels boter met peper en zout naar smaak. Laat niet bruin kleuren. Giet het kookvocht af en breng de vis en aardappelen op smaak met peper en zout. Voeg er 1 eetlepel boter bij. Plet de vis en de aardappelen met een vork en meng met het gestoofde witlof (zonder vocht). Verhit wat boter in een pan en bak 4 spiegeleitjes met peper en zout naar smaak.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer