Scholrolletjes met Dijonaisesaus – Deze scholrolletjes zijn een makkelijk te maken vis variatie waarbij je alleen maar verse ingrediënten gebruikt. Heerlijk met zelfgemaakte dijonaisesaus.
Schol
Schol is een platvis uit onze “eigen” Noordzee die zo’n 60 cm kan worden. Hij kenmerkt zich door de oranje stippen op het lijf. Schol is een magere vissoort en deze vis kun je in prachtige filets snijden, dit kan je zelf doen maar de visboer doet dat ook graag voor je.
Scholrolletjes – Makkelijk & Mager
We maken bij het bereiden van deze scholrolletjes met dijonaisesaus, gebruik van de oven. Omdat je bijna geen vet hoeft te gebruiken is dit ook nog eens een super magere manier van bereiden. Daarnaast geeft het ook veel gemak, de oven doet immers het werk!
Scholrolletjes met dijonaisesaus
Deze scholrolletjes combineren prachtig met de warme dijonaisesaus. De heerlijke rijke saus geeft een geweldige kleur aan je gerecht maar is vooral op het gebied van smaak een heerlijke toevoeging. Het brengt in alle eenvoud een mooie balans in het gerecht.
Tip
Gebruik een ovenschotel waar de scholrolletjes precies in passen en waarin ze redelijk strak tegen elkaar staan. Als je niet zo’n ovenschotel hebt kan je ook een stukje keukentouw gebruiken om de rolletjes aan elkaar vast te knopen.
Dijonaisesaus; Voor vlees, vis of groenten
Zelf saus maken is lekkerder dan de kant en klare sauzen uit de supermarkt! Deze dijonaisesaus is een heerlijke topping voor veel gerechten.
Check het recept of lees de infoSchol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee
De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.
Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 scholfilets
- dijonaisesaus (zie recept)
- peper en zout
- 6 theelepels verse dille
- 1/2 eetlepel verse peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Scholrolletjes met Dijonaisesaus:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met zout en peper en één kant met ongeveer 1 theelepel verse dille.
Rol de filets op en zorg dat de dille aan de binnenkant van het rolletje zit.
Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal en zorg dat ze tegen elkaar staan en niet omvallen. Gebruik eventueel keukentouw om ze vast te zetten.
Zet de ovenschaal met scholrolletjes nu ongeveer 15 tot 20 in de oven. Controleer de garing!
Schep de warme dijonaisesaus over de rolletjes en garneer nog met een beetje peterselie.
Serveer de scholrolletjes met dijonaisesaus direct.
Tafel lekker !!
super lekker recept! In de rolletjes schol had ik nog een stukje blauwschimmelkaas gedaan.
Ook recept van de dijonaise saus was perfect!
Top! Leuk dat je er een eigen draai aan geeft Frank