Scholrolletjes met lamsoor – Verrassen aan tafel en toch weinig tijd in de keuken doorbrengen? Dat is de truc! Maak het niet te ingewikkeld maar kook of bak met verse ingrediënten. Het resultaat is puur, lekker en het zorgt met een beetje creativiteit voor verraste blikken aan tafel. Scholrolletjes met lamsoor is daar een uitstekend voorbeeld van.
Proef de zee
Doe eens een dagje Waddenzee, een dagje Noordzee of een dagje Oosterschelde. Daar wordt schol gevangen en alleen al de sfeer die er hangt rondom de vissersdorpen is een fantastische beleving. In de scholrolletjes met lamsoor proef je die beleving. Want aan de kust in kwelders (gebieden die regelmatig overstromen met zout water) groeit Lamsoor. Een zilte groente die heel goed past bij dat vers gevangen scholletje. Verse vis en zilte groenten dus.
de sfeer die er hangt rondom de vissersdorpen is een fantastische beleving
Of ga gewoon naar de visboer
Je kunt voor het maken van de scholrolletjes met lamsoor natuurlijk ook gewoon lekker naar de visboer gaan. Een goede visboer kan je zowel aan schol als aan lamsoor helpen. Heb je pech? Dan moet je ook nog even bij de groenteman langs. Als hij het ook niet heeft kun je lamsoor eventueel ook vervangen door wilde spinazie.
Vraag de visboer de schol te fileren
Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee
De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.
Scholrolletjes met lamsoor
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 schollen, gefileerd (8 filets)
- 2 eiwitten
- 150 ml slagroom
- 2 flinke handen lamsoor, gewassen en de dikke stelen verwijderd
- 1 sjalot, gesnipperd
- boter
- peper en zout
- 6 soufflévormpjes
Bereidingswijze van dit recept
Scholrolletjes met lamsoor maak je zo:
Roerbak de lamsoor met het sjalotje en breng op smaak met peper. Geen zout, de lamsoor is van nature al wat zout. Haal van het vuur en leg het mengsel even in een zeef om het grootste deel van het vocht eruit te halen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plet 6 scholfilets licht door er huishoudfolie op te leggen en wat plat te slaan met de brede kant van een groot mes. Beboter de soufflévormpjes en leg de scholfilets met de graatkant naar buiten rondom tegen de buitenkant. Doe de twee laatste scholfilets in de keukenmachine samen met de eiwitten en de room, een snufje peper en wat zout. Laat kort draaien, je zult zien dat het een soort dikke pasta wordt. Verdeel de lamsoor in 6 porties en druk deze voorzichtig onderin de soufflévormpjes. Schep hier het roommengsel boven op en zet 15 minuten in de oven.
Haal de schol uit de vormpjes door een bord omgedraaid op het vormpje te zetten en kan alles om te keren. Omdat het rolletje nog wat vocht verliest kan je dit beter eerst op een ander bordje doen, waarna je de scholrolletjes met lamsoor op het uiteindelijke bord plaatst. Garneer bijvoorbeeld met worteltjes en krieltjes.
Tafel lekker !!