• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scholrolletjes met lamsoor

door Marlene Stolte
in Visgerechten
1
0
Scholrolletjes met lamsoor

Scholrolletjes met lamsoor – Verrassen aan tafel en toch weinig tijd in de keuken doorbrengen? Dat is de truc! Maak het niet te ingewikkeld maar kook of bak met verse ingrediënten. Het resultaat is puur, lekker en het zorgt met een beetje creativiteit voor verraste blikken aan tafel. Scholrolletjes met lamsoor is daar een uitstekend voorbeeld van.

Proef de zee

Doe eens een dagje Waddenzee, een dagje Noordzee of een dagje Oosterschelde. Daar wordt schol gevangen en alleen al de sfeer die er hangt rondom de vissersdorpen is een fantastische beleving. In de scholrolletjes met lamsoor proef je die beleving. Want aan de kust in kwelders (gebieden die regelmatig overstromen met zout water) groeit Lamsoor. Een zilte groente die heel goed past bij dat vers gevangen scholletje. Verse vis en zilte groenten dus.

de sfeer die er hangt rondom de vissersdorpen is een fantastische beleving

Of ga gewoon naar de visboer

Je kunt voor het maken van de scholrolletjes met lamsoor natuurlijk ook gewoon lekker naar de visboer gaan. Een goede visboer kan je zowel aan schol als aan lamsoor helpen. Heb je pech? Dan moet je ook nog even bij de groenteman langs. Als hij het ook niet heeft kun je lamsoor eventueel ook vervangen door wilde spinazie.

Vraag de visboer de schol te fileren

schol lamsoor

Lekker met...

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie

Krieltjes met roomboter en peterselie

Geglaceerde bospeen

Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!

Gebakken schol

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Scholrolletjes met lamsoor

Porties: 6 rolletjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 schollen, gefileerd (8 filets)
  • 2 eiwitten
  • 150 ml slagroom
  • 2 flinke handen lamsoor, gewassen en de dikke stelen verwijderd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • boter
  • peper en zout
  • 6 soufflévormpjes

Bereidingswijze van dit recept

Scholrolletjes met lamsoor maak je zo:

Roerbak de lamsoor met het sjalotje en breng op smaak met peper. Geen zout, de lamsoor is van nature al wat zout. Haal van het vuur en leg het mengsel even in een zeef om het grootste deel van het vocht eruit te halen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Plet 6 scholfilets licht door er huishoudfolie op te leggen en wat plat te slaan met de brede kant van een groot mes. Beboter de soufflévormpjes en leg de scholfilets met de graatkant naar buiten rondom tegen de buitenkant. Doe de twee laatste scholfilets in de keukenmachine samen met de eiwitten en de room, een snufje peper en wat zout. Laat kort draaien, je zult zien dat het een soort dikke pasta wordt. Verdeel de lamsoor in 6 porties en druk deze voorzichtig onderin de soufflévormpjes. Schep hier het roommengsel boven op en zet 15 minuten in de oven.

Haal de schol uit de vormpjes door een bord omgedraaid op het vormpje te zetten en kan alles om te keren. Omdat het rolletje nog wat vocht verliest kan je dit beter eerst op een ander bordje doen, waarna je de scholrolletjes met lamsoor op het uiteindelijke bord plaatst. Garneer bijvoorbeeld met worteltjes en krieltjes.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen