• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Lekker lokale vis uit de Noordzee

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika – Minder vlees eten? Kies dan een keertje vaker voor vis. Wat dacht je van verse schol? Deze worden gevangen in onze “eigen” Noordzee. Fileer ze zelf dan ben je voordeliger uit. Vind je dit nog een beetje te hoog gegrepen? Koop dan gewoon scholfilets. De visboer fileert ze graag voor je.

Inkopen

Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste. Dat klinkt als een luxe verhaal, maar dat is het niet. Het grootste probleem van welvaart en slecht eten zit er juist in dat we minder goede producten accepteren. Veel eten maar slecht eten. Wij draaien die rol graag om en eten wat minder maar goed.

Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste.

Ga voor verse vis naar de markt of naar een echte visspecialist. Laat je niet verleiden om te kiezen voor geïmporteerde diepvriesvis. Natuurlijk zijn onze Nederlandse schollen veel verser en lekkerder. Uiteraard moet je daarmee blind kunnen varen op de kennis van jouw visleverancier. Heb je eenmaal een paar prachtige schollen of mooie scholfilets gescoord? Dan helpt onderstaand recept om daarmee ook echt iets moois op tafel te zetten. Hier gaan je gasten van smullen!

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Schol ( in Vlaanderen Pladijs genoemd ) is super veelzijdig. Het visvlees is fijn, stevig, mals en heeft een veelzijdige smaak.

Deze scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika zijn helemaal niet zo moeilijk te maken en echt feestelijk op tafel. Serveer ze met een aardappelpuree die je pimpt met wat kort gestoofde zeekraal.

Wil je dit uitgebreid en goed doen? Maak dan de gegrilde paprika’s zelf ( de oven moet toch aan voor dit gerecht ) en ook de visbouillon kun je helemaal zelf maken.

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Gevorderde
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram scholfilet
  • 3 gegrilde paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder pikant
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 ml. witte wijn
  • 100 ml. witte wijn ( 2 x 100 dus! )
  • 200 ml. visbouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika:

Verwarm de oven voor op 200 graden ( hetelucht )

Meng de gegrilde paprika samen met de geperste knoflook, paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Pureer dit met een staafmixer of foodprocessor tot een homogene massa.

Leg de scholfilets op een snijplank met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout en smeer ze vervolgens in met het paprikamengsel. Bewaar een klein beetje van het paprikamengsel voor de saus.

Rol de filets op. Begin steeds aan de smalle kant ( staart )

Zet ze naast elkaar in een vuurvaste schaal en giet er 100 ml. witte wijn bij zodat de bodem volledig bedekt is. Strooi dan de geraspte kaas over de rolletjes.

Zet de vuurvaste schaal in de voorverwarmde oven en laat zo’n 20 tot 25 minuten garen.

Maak dan de saus. Stoof de gesnipperde ui met een klontje boter. Doe de visbouillon erbij en een restje van het bovengenoemde paprikamengsel. Laat dit even inkoken. Giet de saus door een zeef en werk af met de room. Breng de eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de scholrolletjes met de saus.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - ScholVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Oosterschelde kreeft
Kookschool

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen