• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Lekker lokale vis uit de Noordzee

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika – Minder vlees eten? Kies dan een keertje vaker voor vis. Wat dacht je van verse schol? Deze worden gevangen in onze “eigen” Noordzee. Fileer ze zelf dan ben je voordeliger uit. Vind je dit nog een beetje te hoog gegrepen? Koop dan gewoon scholfilets. De visboer fileert ze graag voor je.

Inkopen

Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste. Dat klinkt als een luxe verhaal, maar dat is het niet. Het grootste probleem van welvaart en slecht eten zit er juist in dat we minder goede producten accepteren. Veel eten maar slecht eten. Wij draaien die rol graag om en eten wat minder maar goed.

Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste.

Ga voor verse vis naar de markt of naar een echte visspecialist. Laat je niet verleiden om te kiezen voor geïmporteerde diepvriesvis. Natuurlijk zijn onze Nederlandse schollen veel verser en lekkerder. Uiteraard moet je daarmee blind kunnen varen op de kennis van jouw visleverancier. Heb je eenmaal een paar prachtige schollen of mooie scholfilets gescoord? Dan helpt onderstaand recept om daarmee ook echt iets moois op tafel te zetten. Hier gaan je gasten van smullen!

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Schol ( in Vlaanderen Pladijs genoemd ) is super veelzijdig. Het visvlees is fijn, stevig, mals en heeft een veelzijdige smaak.

Deze scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika zijn helemaal niet zo moeilijk te maken en echt feestelijk op tafel. Serveer ze met een aardappelpuree die je pimpt met wat kort gestoofde zeekraal.

Wil je dit uitgebreid en goed doen? Maak dan de gegrilde paprika’s zelf (de oven moet toch aan voor dit gerecht) en ook de visbouillon kun je helemaal zelf maken.

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika
Gebakken schol

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Gevorderde
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram scholfilet
  • 3 gegrilde paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder pikant
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 ml. witte wijn
  • 100 ml. witte wijn ( 2 x 100 dus! )
  • 200 ml. visbouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika:

Verwarm de oven voor op 200 graden ( hetelucht )

Meng de gegrilde paprika samen met de geperste knoflook, paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Pureer dit met een staafmixer of foodprocessor tot een homogene massa.

Leg de scholfilets op een snijplank met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout en smeer ze vervolgens in met het paprikamengsel. Bewaar een klein beetje van het paprikamengsel voor de saus.

Rol de filets op. Begin steeds aan de smalle kant ( staart )

Zet ze naast elkaar in een vuurvaste schaal en giet er 100 ml. witte wijn bij zodat de bodem volledig bedekt is. Strooi dan de geraspte kaas over de rolletjes.

Zet de vuurvaste schaal in de voorverwarmde oven en laat zo’n 20 tot 25 minuten garen.

Maak dan de saus. Stoof de gesnipperde ui met een klontje boter. Doe de visbouillon erbij en een restje van het bovengenoemde paprikamengsel. Laat dit even inkoken. Giet de saus door een zeef en werk af met de room. Breng de eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de scholrolletjes met de saus.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Langoustines met asperges
Visgerechten

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Griekse garnalen
Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

2 + twintig =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen