Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika – Minder vlees eten? Kies dan een keertje vaker voor vis. Wat dacht je van verse schol? Deze worden gevangen in onze “eigen” Noordzee. Fileer ze zelf dan ben je voordeliger uit. Vind je dit nog een beetje te hoog gegrepen? Koop dan gewoon scholfilets. De visboer fileert ze graag voor je.
Inkopen
Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste. Dat klinkt als een luxe verhaal, maar dat is het niet. Het grootste probleem van welvaart en slecht eten zit er juist in dat we minder goede producten accepteren. Veel eten maar slecht eten. Wij draaien die rol graag om en eten wat minder maar goed.
Lekker en goed eten begint altijd bij de inkoop. Koop alleen het beste van het beste.
Ga voor verse vis naar de markt of naar een echte visspecialist. Laat je niet verleiden om te kiezen voor geïmporteerde diepvriesvis. Natuurlijk zijn onze Nederlandse schollen veel verser en lekkerder. Uiteraard moet je daarmee blind kunnen varen op de kennis van jouw visleverancier. Heb je eenmaal een paar prachtige schollen of mooie scholfilets gescoord? Dan helpt onderstaand recept om daarmee ook echt iets moois op tafel te zetten. Hier gaan je gasten van smullen!
Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika
Schol ( in Vlaanderen Pladijs genoemd ) is super veelzijdig. Het visvlees is fijn, stevig, mals en heeft een veelzijdige smaak.
Deze scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika zijn helemaal niet zo moeilijk te maken en echt feestelijk op tafel. Serveer ze met een aardappelpuree die je pimpt met wat kort gestoofde zeekraal.
Wil je dit uitgebreid en goed doen? Maak dan de gegrilde paprika’s zelf (de oven moet toch aan voor dit gerecht) en ook de visbouillon kun je helemaal zelf maken.
Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee
De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram scholfilet
- 3 gegrilde paprika's
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder pikant
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 100 ml. witte wijn
- 100 ml. witte wijn ( 2 x 100 dus! )
- 200 ml. visbouillon
- 1 gesnipperde ui
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika:
Verwarm de oven voor op 200 graden ( hetelucht )
Meng de gegrilde paprika samen met de geperste knoflook, paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Pureer dit met een staafmixer of foodprocessor tot een homogene massa.
Leg de scholfilets op een snijplank met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout en smeer ze vervolgens in met het paprikamengsel. Bewaar een klein beetje van het paprikamengsel voor de saus.
Rol de filets op. Begin steeds aan de smalle kant ( staart )
Zet ze naast elkaar in een vuurvaste schaal en giet er 100 ml. witte wijn bij zodat de bodem volledig bedekt is. Strooi dan de geraspte kaas over de rolletjes.
Zet de vuurvaste schaal in de voorverwarmde oven en laat zo’n 20 tot 25 minuten garen.
Maak dan de saus. Stoof de gesnipperde ui met een klontje boter. Doe de visbouillon erbij en een restje van het bovengenoemde paprikamengsel. Laat dit even inkoken. Giet de saus door een zeef en werk af met de room. Breng de eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer de scholrolletjes met de saus.
Tafel lekker !!