Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Skrei in ‘t groen

Een prachtig, restaurant waardig visgerecht dat je thuis makkelijk op tafel kunt zetten. Skrei in ‘t groen met waterkers, spinazie en platte peterselie.

0 692

Skrei in ‘t groen – In de eerste maanden van het jaar is er skrei. Een heerlijke vis. Het hagelwitte visvlees daagde me uit om de skrei te dopen in het groen. De witte kleur van de verse vis accentueert prachtig tussen dat groen. In de saus verwerk ik spinazie, platte peterselie en waterkers.

Verleidelijk mooi

Onderstaand recept is heel smaakvol en het oogt ook heel mooi. Het is een makkelijk bordje met vis, groenten, room en lekker veel kruiden. Makkelijk? Jazeker! Koken is een kwestie van gewoon doen. Durven! Haal mooie verse ingrediënten en verwerk ze tot een mooi gerecht. Er zitten echt geen lastige stappen in dit gerecht. Skrei in ‘t groen is het perfecte gerecht voor een romantisch diner met z’n tweeën. De aandacht en de liefde spat ervan af. Je hoeft hier geen uren voor de keuken in en je hebt er weinig afwas van. Uiteindelijk zet je met skrei in ‘t groen een gerechtje op tafel dat je ook in een restaurant op de kaart zou kunnen staan. Sterker nog, een goede thuiskok in de buurt hebben is beter dan uit eten gaan!

Skrei

In dit gerecht verwerkte ik skrei. Later in het jaar kun je deze natuurlijk ook heel goed vervangen door kabeljauw. Gebruik een witte vis en kies vooral de vis die je zelf lekker vindt.

Skrei in ‘t groen

Visgerecht voor 2 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram aardappels
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 stengels bleekselderij, in maantjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden (  alleen het wit )
  • 150 gram groene asperges
  • 2 x 200 gr skrei
  • 400 ml visbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • tijm en laurier
  • peper en zout

Voor de groene saus:

  • 1 bosje waterkers
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 bosje platte peterselie

Zo maak je skrei in ‘t groen:

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en doe er de aardappels samen met de bleekselderij, ui en knoflook bij en stoof even aan. Voeg de visbouillon, de prei, witte wijn, tijm en laurier toe en laat even door sudderen.

Als de aardappels gaar zijn schep je ze uit de pan. Houd dit even warm onder aluminiumfolie.

Leg de stukken skrei met de velkant naar boven in de pan en laat op heel zacht vuur 5 minuten garen. Keer ze dan, doe de aardappels er weer bij en voeg ook de groene asperges toe. Laat dit nog 4 minuten garen.

Breng een pan water aan de kook, voeg er een snufje zout aan toe. Kook hierin de groene kruiden ca. 5 minuten met het deksel op de pan. Giet dan af en laat schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken en pureer tot een gladde saus. Zeef dan de saus zodat er een mooie egale saus ontstaat.

Als de vis gaar is haal je de vis uit de pan. Voeg dan de room en de kruidensaus toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groenten, aardappel en kruidensaus in twee diepe borden. Leg de skrei erop en werk af met een toefje verse waterkers op de skrei.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer