• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven –  De eerste maanden van het jaar kun je genieten van verse skrei. Dit visje uit Noorwegen is boterzacht, snel klaar en in het gerecht van vandaag ook nog eens makkelijk te bereiden. Belangrijke voorwaarde bij dit recept is dat je de luxe hebt een stoomoven te bezitten.

Voordeel van bereiding in de stoomoven

De mooie zachte structuur van skrei blijft in de stoomoven optimaal behouden. Ook de smaak blijft optimaal in tact, al is het maar omdat je geen vetstoffen gebruikt. Hierdoor wordt het ook wel als extra gezond omschreven. Bovendien biedt een stoomoven natuurlijk hetzelfde gemak als de gewone oven. Terwijl het visje gaart in de stoomoven heb jij tijd om en ruimte om iets anders te doen. En die tijd benutten we bij dit gerecht optimaal.

In een stoomoven kun je vacuüm stomen ( in een vacuüm zak) en gewoon stomen. Bij gewoon stomen kun je ook een stoommandje gebruiken. Misschien verlies je daarbij iets van het aroma, maar voor velen is dit natuurlijk een enorme uitkomst.

De mooie zachte structuur van skrei blijft in de stoomoven optimaal behouden. Ook de smaak blijft optimaal in tact

Tijdwinst

De bereiding levert de nodige tijdwinst op. Die tijdwinst gebruiken we om ondertussen de pasta en de groenten te koken en een heerlijke saus te maken. Het resultaat is dat je toch al na een half uurtje aan tafel zit met een echt heerlijk bordje vis.

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram skrei
  • zout
  • ½ citroen ( stukje schil)
  • stukje gember geschild en in schijfjes gesneden ( ca. 2 cm)
  • olijfolie (ca. 5 eetlepels)
  • citroengras ( vers 1 middendoor gesneden of gedroogd)
  • limoenblaadjes gedroogd ( 10 stuks)
  • een vacuüm zak
  • een handvol verse spinazie
  • 1 grote wortel in julienne
  • 150 gram zeekraal
  • 240 gram spaghetti
  • 1 sjalot fijn snijden
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel fijne griessuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spaghetti met gestoomde skrei:

Doe alle ingrediënten ( de bovenste 7) in een vacuüm zak en trek vacuüm. Doe dit bij voorkeur al een paar uur voor de bereiding. De verschillende smaken krijgen zo optimaal de kans om met elkaar te vermengen.

Verwarm de stoomoven voor op 90 graden. Doe de vacuüm verpakte vis in de voorverwarmde stoomoven en en laat ca. 15 minuten stomen.

Erbij:

Verhit een klontje boter in een pan en laat hierin de spinazie even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de wortelreepjes heel kort even stoven in wat olijfolie. Kook de spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af, schep de spinazie erdoor en warm nog even door met een beetje olijfolie. Spoel de zeekraal en laat deze met aanhangend vocht even mee stoven in de stoomoven. Door dit met vocht te doen behoud de zeekraal de mooie groene kleur optimaal.

Verhit een klontje boter in een sauspannetje. Bak hierin een gesnipperd sjalotje glazig en blus af met wat witte wijn. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat even inkoken. Dan de room toevoegen en nogmaals in laten koken tot de gewenste dikte. Voeg er een eetlepel grove mosterd aan toe en breng op smaak met wat griessuiker.

Tafel lekker !!

Tags: ThaisVis - Skrei
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gepocheerde skrei
Visgerechten

Gepocheerde skrei met eiersaus

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Skrei uit de oven met een pittig korstje
Visgerechten

Skrei uit de oven met een pittig korstje

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei
Visgerechten

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Skrei in 't groen
Visgerechten

Skrei in ‘t groen – Voor een romantisch diner met z’n twee

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen