• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Skrei uit de oven met een pittig korstje

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Skrei uit de oven met een pittig korstje

Skrei uit de oven met een pittig korstje – Zet jij minimaal één keer per week vis op tafel? Dan kom je aan het begin van het jaar skrei tegen in de vitrine van de visboer. Dit visje is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar in de periode van januari t/m maart. Het visvlees is heerlijk zacht en spierwit van kleur. De filet is stevig en val dus niet zo snel uit elkaar.

Stevig en zonder graat

Het stevige visvlees zorgt dat skrei uit de oven met een pittig korstje eigenlijk altijd een succes wordt. De wat minder enthousiaste visliefhebbers zullen al snel beginnen over graten in de vis. Dan heb je hier een kans. Skrei is namelijk vrij van graten en ook nog eens heel makkelijk te bereiden.

Tip: Vraag de visboer om skrei mootjes van gelijke dikte, voor een gelijkmatige garing.

Skrei uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 flinke moten skrei
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 Spaans pepertje, in fijne ringetjes gesneden
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels bladpeterselie, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse of gedroogde basilicum
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel zeewierkruiden
  • 1 koffielepel verse tijm
  • 1 koffielepel verse marjolein
  • +/- 0,5 dl. olijfolie
  • peper en zout
  • 4 stukjes kruidenboter

Bereidingswijze van dit recept

Skrei uit de oven met een pittig korstje maak je zo:

Was de citroenen en pers één citroen uit. De andere citroen snijd je in flinterdunne plakjes. Meng al de kruiden samen met het citroensap en voeg olijfolie toe tot je een dikke massa krijgt. Dep de vis droog en breng de skrei op smaak met peper en zout. Verdeel een beetje kruidenboter over de vuurvaste schotel. Leg de vis in de schotel en beleg de moten met de fijne plakjes citroen. Op de citroen verdeel je het kruidenmengsel.

Zet afgedekt de vis even in de koeling voor minsten 30 minuten. Verwarm de oven voor op 180°. Afhankelijk van hoe dik de vis is, moet de vis 20 a 30 minuten garen in de oven.

Skrei uit de oven op deze wijze klaargemaakt is lekker met rijst, pasta of zelfs gewoon met een broodje erbij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Skrei
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gepocheerde skrei
Visgerechten

Gepocheerde skrei met eiersaus

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven
Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei
Visgerechten

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Skrei in 't groen
Visgerechten

Skrei in ‘t groen – Voor een romantisch diner met z’n twee

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen