• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

door Marlene Stolte
in Visgerechten
0
2
Souffle-van-tongfilet-met-een-frisse-komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing – Tijdens een geweldige kerst kookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda hebben we deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kun je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de keuken te staan. Hierbij het recept:

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Komkommer

Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!

Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 zeetongen
  • whisky
  • 2 eiwitten (bewaar de dooiers voor de dressing)
  • 2 dl geslagen room
  • peper en zout
  • 100 gr wilde spinazie
  • 1 mespunt roomboter
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 0,5 dl azijn
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 1 sjalot (gepeld, grof gesneden)
  • 1 eierdooier
  • halve eetl mosterd
  • halve komkommer
  • 1 eetl honing

Bereidingswijze van dit recept

Een soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing maak je zo:

Bereiden Oven op 180 graden aanzetten. Van 2 hele tongen de filets verwijderen, tongfilets licht pletten (tussen plastic pletten, anders sla je de vis kapot). De afsnijdsels en de overige twee tongfilets in de keukenmachine met mes samen met het eiwit snijden. Op smaak brengen met enkele druppels whisky, peper en zout. Dezelfde hoeveelheid room toevoegen als hoeveelheid vulling. Luchtig doorspatelen en zo nodig nog verder op smaak brengen. Proef! Koud zetten.

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressingSpinazievulling: De spinazie, wanneer nodig, ontdoen van grote nerven en stelen en goed wassen. De boter smelten en de sjalot snippers hierin fruiten. De spinaziebladeren toevoegen en door snel omschudden gaar maken, op smaak brengen met peper en zout. Let op; dit is echt zo klaar dus de spinazie echt maar kort in de pan.

Dressing: Uit de komkommer kleine bolletjes halen (meloenboor of een kleiner bolletjesboortje), snijdt de rest in grove stukken. De bolletjes apart houden voor garnituur. De azijn, de sjalot, mosterd, eidooier, honing, peper, zout, olie en stukken komkommer in een hoge kom doen en met de staafmixer fijn maken (of in een blender). Spinaziebladeren op een bolzeef uit laten lekken, hiervan gelijke bolletjes maken, ter grootte van de bodem van de vorm. Soufflévormpje goed invetten en druk de geplette tongfilets tegen de rand met de witte kant (graatkant) naar buiten. Leg de bolletjes spinazie op de bodem en schep met een lepel de vulling erin. Alles in de oven ca. 15 minuten. Soufflé uit de bakjes halen op een ander bord plaatsen zodat het vocht eruit kan lopen. Dressing op een bord doen, soufflé in het midden, komkommerbolletjes eromheen garneren.

En heb je toevallig rivierkreeftjes liggen, neem deze dan mee in je garnering. Twee stukjes bieslook erop en een prachtig voorgerecht is klaar.

Wat kun je vooraf doen? De dressing (zonder de eidooier) kun je een dag of twee vooraf maken. En natuurlijk kun je de filets ook al snijden en in de koelkast bewaren. De vormpjes kun je dezelfde dag vullen en ‘s avonds in de oven plaatsen. Tip: Open niet te vaak de oven om te kijken hoe het met de vis staat, deze soufflé komt niet veel omhoog, maar door vaak de oven te openen, zakt hij in.

Serveer de soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - TongVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Reacties 2

  1. Rik says:
    5 jaar geleden

    Beste Marleen

    Leuk verzonnen maar…
    Je begrijpt dat als ik 2 peperdure zeetongen heb liggen ik deze niet in een soufflé draai…

    Sorry maar het is de mening van een uitgekookte jongen… nou ja uitgekookt.. nog fanatiek hoor.. vraag het de BAAS mr.T..

    Beantwoorden
    • Marlene says:
      5 jaar geleden

      Beste Rik, niemand bij Lekker Tafelen vertelt je dat je iets moet doen. Echter, voor de mensen die eens wat verder willen kijken dan een tongfilet uit de pan, geven we graag een alternatief.

      Om BAAS Mr T te vragen hoe uitgekookt je bent pas ik voor. Het Ateam is al lang geleden opgehouden.

      Overigens heet ik geen Marleen, maar ik neem aan dat je mij bedoelt!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen