Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten

Als je restaurant-kwaliteit thuis op je bord wilt proeven, moet je eens sous vide zalm proberen klaar te maken. Heel makkelijk en leuk om te doen.

0 2.544

Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten – Sinds ik in het bezit ben van een sous vide, ben ik verkocht aan deze manier van koken. Alles is zoveel intenser van smaak en sappiger van structuur…. Neem nu vis, deze is echt nu net zoals ze hem serveren in de betere restaurants! Wat nog een bijkomend voordeel is: terwijl de vis rustig traag aan het garen is, heb je voldoende tijd om een lekker bijgerecht  of een sausje te maken en/of misschien een aperitiefje te drinken.

Wat is een sous vide en hoe werkt het? Klik hier


Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten

sous vide zalm - gevacumeerdVoor 4 personen:

  • ½ zoete rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 150 gr broccoli  roosjes
  • 100 gr peultjes (sluimererwten voor de Vlaamse lezer)
  • 100 gr fijne groene asperges
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 100 gr wortelen
  • 250 gr Chinese eierpasta
  • 4 stukken roze zalm met vel

Saus bij de wokgroenten:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepelginger sojasaus  (of: ½ el. sojasaus en ½ el. gembersiroop)
  • 1 eetlepel tomatenpuree geconcentreerd
  • 1 eetlepel honing

Saus bij de zalm:

  • 250 ml. kippenbouillon
  • 1/2 glaasje witte wijn
  • 250 ml. lichte room
  • 1 uitje
  • 1 el. mosterd

Vacumeer de stukken zalm samen met beetje olijfolie, peper en zout. Laat deze in een sous vide op 52 ° garen gedurende 45 minuten.

Snijd ondertussen en alle groenten in ongeveer de zelfde grootte. Kook de Chinese eierpasta gaar volgens de instructies zoals ze op de verpakking staan vermeld.  Doe een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan en wok ze op een hoog vuur in enkele minuten beetgaar. Voeg ondertussen de ingrediënten toe voor de saus. Schep vervolgens de Chinese eierpasta erdoor.

Na 45 min kan de zalm uit de sous vide en kan je deze even kort aanbakken op de vel kant.

Maak ondertussen het sausje voor bij de sous vide zalm:

Laat de kippenbouillon met het scheutje witte wijn samen met een fijngesnipperd uitje inkoken. Zeef het en voeg 1 eetlepel mosterd toe. Voeg tenslotte de room toe en laat de saus verder laten zachtjes inkoken tot gewenste dikte.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer