• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten

Arianne Parent door Arianne Parent
in Visgerechten
0
1
sous vide zalm

Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten – Sinds ik in het bezit ben van een sous vide, ben ik verkocht aan deze manier van koken. Alles is zoveel intenser van smaak en sappiger van structuur…. Neem nu vis, deze is echt nu net zoals ze hem serveren in de betere restaurants! Wat nog een bijkomend voordeel is: terwijl de vis rustig traag aan het garen is, heb je voldoende tijd om een lekker bijgerecht  of een sausje te maken en/of misschien een aperitiefje te drinken.

Wat is een sous vide en hoe werkt het? Klik hier

Sous vide zalm met noedels en gewokte groenten

sous vide zalm - gevacumeerdVoor 4 personen:

  • ½ zoete rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 150 gr broccoli  roosjes
  • 100 gr peultjes (sluimererwten voor de Vlaamse lezer)
  • 100 gr fijne groene asperges
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 100 gr wortelen
  • 250 gr Chinese eierpasta
  • 4 stukken roze zalm met vel

Saus bij de wokgroenten:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepelginger sojasaus  (of: ½ el. sojasaus en ½ el. gembersiroop)
  • 1 eetlepel tomatenpuree geconcentreerd
  • 1 eetlepel honing

Saus bij de zalm:

  • 250 ml. kippenbouillon
  • 1/2 glaasje witte wijn
  • 250 ml. lichte room
  • 1 uitje
  • 1 el. mosterd

Vacumeer de stukken zalm samen met beetje olijfolie, peper en zout. Laat deze in een sous vide op 52 ° garen gedurende 45 minuten.

Snijd ondertussen en alle groenten in ongeveer de zelfde grootte. Kook de Chinese eierpasta gaar volgens de instructies zoals ze op de verpakking staan vermeld.  Doe een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan en wok ze op een hoog vuur in enkele minuten beetgaar. Voeg ondertussen de ingrediënten toe voor de saus. Schep vervolgens de Chinese eierpasta erdoor.

Na 45 min kan de zalm uit de sous vide en kan je deze even kort aanbakken op de vel kant.

Maak ondertussen het sausje voor bij de sous vide zalm:

Laat de kippenbouillon met het scheutje witte wijn samen met een fijngesnipperd uitje inkoken. Zeef het en voeg 1 eetlepel mosterd toe. Voeg tenslotte de room toe en laat de saus verder laten zachtjes inkoken tot gewenste dikte.

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPin110Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Maaltijdsalade met verse zalm
Visgerechten

Maaltijdsalade met verse zalm

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Forel pakketje
Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

rode poon van de barbecue
Visgerechten

Rode poon van de barbecue

Gebakken kabeljauw met een zalige tomatensaus
Visgerechten

Gebakken kabeljauw met een zalige tomatensaus

Kabeljauwburgers
Visgerechten

Kabeljauwburgers, lekker kruidig en krokant

Reacties 1

  1. Leon says:
    1 jaar geleden

    Vacumeren van producten die vocht bevatten, zoals hier olijfolie, zijn niet te vacumeren met een huis-tuin-keukenvacumeerapparaat. Het vocht wordt meegezogen en verhindert het sealen van de zak. De waterverplaatsingsmethode werkt redelijk bij grotere hoeveelheden vocht.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen