Taco’s met zalm en mangosalsa – Is het niet zo dat we taco’s eigenlijk standaard vullen met (Mexicaans) gekruid gehakt? Dit is natuurlijk heel lekker, maar toch zijn er veel meer variaties mogelijk, neem bijvoorbeeld deze taco gevuld met warm gerookte zalm.
Warm gerookte zalm
Het gebruik van de warm gerookte zalm geeft dit relatief eenvoudige gerecht een zekere allure. Door zalm warm te roken krijgt het een heel delicate warme smaak die in combinatie met de frisheid van de salsa helemaal tot zijn recht komt. Je zou zalm zelf kunnen roken maar de meeste visboeren verkopen gewoon warm gerookte zalm, vraag er eens naar de volgende keer als je weer bij je visboer bent.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Taco’s met zalm en mangosalsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 tacoschelpen
- 4 warm gerookte zalm filet a 125 gram per stuk
- 40 gram rucola
- 1 limoen
- 1/2 rode peper
- 2 avocado's
- 3 lente-uitjes
- 1 mango
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de taco’s met zalm en mangosalsa:
Zet een kom klaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de harde kern. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in de kom. Halveer de avocado en ontpit deze.
Een avocado ontpitten doe je het makkelijkst door een mes in de pit vast te tikken en een kwartslag te draaien, til het mes omhoog, de pit zal nu aan het mes blijven hangen.
Glij nu met een lepel tussen het vruchtvlees en de schil en schep zo het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes en doe bij de mango in de kom. Snijd twee van de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de mango. Neem de limoen en rasp de schil boven de salsa en knijp de limoen vervolgens boven de salsa uit. Schep alles even om en je salsa is klaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de tacoschelpen 4 minuten in de oven.
Verdeel de rucola over de tacoschelpen, schep hierover de salsa. Breek de zalmfilets in stukken en verdeel deze over de taco’s. Snijd de peper en de overgebleven lente-ui in kleine ringetjes en strooi deze over de gevulde taco’s.
Tafel lekker !!