• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

door Connie Derks
in Visgerechten
1
2
Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Tongrolletjes in kruidige kokossaus – Een visgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. Serveer dit gerecht met witte rijst.

Oosters tintje

Wanneer je mooie verse platvis als tong hebt gekocht wil je er ook een mooi gerecht mee maken. Tong zelf fileren is even een werkje, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De filetjes zijn gevuld met een beetje prei die ook verwerkt is in het heerlijke sausje van kokosroom. De verse gember en limoenblad maken het gerecht hemels. Limoenblad is te koop bij de toko en de goed gesorteerde supermarkt. Kun je er niet aan komen gebruik voor de tongrolletjes dan een beetje limoenrasp al is het effect van limoenblad niet te evenaren.

De smaak van limoenblad is niet te evenaren

Even in de oven en klaar is je tongfilet

Dit visgerecht met tongrolletjes is ideaal als je gasten hebt. Je kunt het namelijk helemaal voorbereiden je hoeft het alleen maar in de oven te zetten om te garen. Hoe lang het in de oven moet staan is afhankelijk van de dikte van de rolletjes en of je het gerecht uit de koelkast komt of dat het net gemaakt is. Houdt 15 minuten aan en controleer dan de gaarheid. De vis moet net gaar zijn, maar niet meer glazig. De vis valt vrij makkelijk uit elkaar als hij gaar is.

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 tongfilets
  • 300 gram kokosroom
  • 1 prei
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tongrolletjes in kruidige kokossaus:

Snij een mooi groen stuk uit de prei van ongeveer 8 cm. Snij dit in de lengte doormidden en snij er fijne reepjes van. Was de reepjes goed zodat er geen zand in zit en snij deze doormidden. Snij ongeveer 10 cm prei superfijn en zet opzij. Doe de kurkuma, kerrie, komijn, koriander, zout en peper bij elkaar in een kopje en meng door elkaar.

Leg de tongfilets naast elkaar en bestrooi deze met dit mengsel. Leg aan het begin van ieder rolletje  een beetje van de prei. Rol de prei in de tongrolletjes en steek deze vast met een cocktailprikker. Rol zo alle tong op. Meng de kokosroom met de rest van je kruidenmengsel en rasp er met een zeer fijne rasp de gember boven. Roer goed door en proef of er eventueel nog iets peper of zout bij mag. Let op dit mengsel kookt iets in en wordt dus samen met de sappen van de tongrolletjes iets sterker van smaak.

Meng de rest van de prei door de kokossaus en giet in een ovenschaal. Verdeel de tongrolletjes over de schaal. Scheur de limoenblaadjes in 2 stukken en steek deze tussen de tongrolletjes in de saus. Gaar alles in 10 tot 20 minuten in een oven van 180 graden tot de tong net gaar is.

Serveer de tongrolletjes in kruidige kokossaus met witte rijst en een groene groente bijvoorbeeld peultjes, paksoi of broccoli.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - TongVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin294Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Reacties 2

  1. Pieter Knap says:
    6 maanden geleden

    Tongrolletjes in kruidige kokossaus:
    Zonde van de tong: veel beter om die zo naturel mogelijk te houden — dit is nog erger dan Sole Picasso. Voor dit recept is schol veel meer geschikt. Een stuk voordeliger, en je proeft hetzelfde, namelijk de prei en de kruiden.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Bedankt voor het delen van je mening Pieter.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen