Tongrolletjes in kruidige kokossaus – Een visgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. Serveer dit gerecht met witte rijst.
Oosters tintje
Als je mooie verse platvis als tong hebt gekocht wil je er ook een mooi gerecht mee maken. Tong zelf fileren is even een werkje, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De filetjes zijn gevuld met een beetje prei die ook verwerkt is in het heerlijke sausje van kokosroom. De verse gember en limoenblad maken het gerecht hemels. Limoenblad is te koop bij de toko en de goed gesorteerde supermarkt. Kun je er niet aan komen gebruik voor de tongrolletjes dan een beetje limoenrasp al is het effect van limoenblad niet te evenaren.
De smaak van limoenblad is niet te evenaren
Even in de oven en klaar is de tongfilet
Dit visgerecht met tongrolletjes is ideaal als je gasten hebt. Je kunt het namelijk helemaal voorbereiden je hoeft het alleen maar in de oven te zetten om te garen. Hoe lang het in de oven moet staan is afhankelijk van de dikte van de rolletjes en of je het gerecht uit de koelkast komt of dat het net gemaakt is. Houdt 15 minuten aan en controleer dan de gaarheid. De vis moet net gaar zijn, maar niet meer glazig. De vis valt vrij makkelijk uit elkaar als hij gaar is.
Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen
Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.
Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 tongfilets
- 300 gram kokosroom
- 1 prei
- 3 limoenblaadjes
- 2 cm gember
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel zout
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tongrolletjes in kruidige kokossaus:
Snij een mooi groen stuk uit de prei van ongeveer 8 cm. Snij dit in de lengte doormidden en snij er fijne reepjes van. Was de reepjes goed zodat er geen zand in zit en snij deze doormidden. Snij ongeveer 10 cm prei superfijn en zet opzij. Doe de kurkuma, kerrie, komijn, koriander, zout en peper bij elkaar in een kopje en meng door elkaar.
Leg de tongfilets naast elkaar en bestrooi deze met dit mengsel. Leg aan het begin van ieder rolletje een beetje van de prei. Rol de prei in de tongrolletjes en steek deze vast met een cocktailprikker. Rol zo alle tong op. Meng de kokosroom met de rest van je kruidenmengsel en rasp er met een zeer fijne rasp de gember boven. Roer goed door en proef of er eventueel nog iets peper of zout bij mag. Let op dit mengsel kookt iets in en wordt dus samen met de sappen van de tongrolletjes iets sterker van smaak.
Meng de rest van de prei door de kokossaus en giet in een ovenschaal. Verdeel de tongrolletjes over de schaal. Scheur de limoenblaadjes in 2 stukken en steek deze tussen de tongrolletjes in de saus. Gaar alles in 10 tot 20 minuten in een oven van 180 graden tot de tong net gaar is.
Serveer de tongrolletjes in kruidige kokossaus met witte rijst en een groene groente bijvoorbeeld peultjes, paksoi of broccoli.
Tafel lekker !!