• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Venkelrisotto met reuzegarnalen

door Redactie
in Rijstgerechten, Visgerechten
0
0
Venkelrisotto met reuzegarnalen

Venkelrisotto met reuze tijgergarnalen: gewoon en toch bijzonder – Een gedeelte van ons huishouden is gek op risotto. Nadeel daarvan is dat je dan toch vaak te weinig groenten binnenkrijgt. Met deze risotto ligt dat anders. Venkel is bovendien een verrukkelijke groente bij vis, dus toen Lekker Tafelen geweldig grote wilde reuze tijgergarnalen mocht proeven, was de keuze om er venkelrisotto bij te serveren gauw gemaakt. De reuzegarnalen komen van de online Gambashop en worden na de vangst op zee meteen diepgevroren op – schrik niet – 76 graden onder nul.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

De garnalen zijn ruim 20 cm. lang en zo groot had ik ze nog niet eerder gezien. Dat beloofde al veel goeds. Ze smaken eigenlijk bijna naar kreeft, heerlijk! Ze zijn stevig, met de zoet-ziltige smaak van gamba’s en komen na het grillen goed en makkelijk uit hun velletje, dat er wél stevig omheen zit. Ze worden veel aan goede restaurants geleverd en nu kun je ze dus thuis krijgen ook! Genoeg gekletst, we gaan aan de slag:

Voor 4 personen:

  • 8 reuze tijgergarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 à 400 gram risottorijst
  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen (liefst biologisch, vanwege de schil)
  • 75 ml. witte wijn
  • 75 ml. witte droge vermouth (liefst Noilly Prat)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 3 el. olijfolie
  • 2 el. boter
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Zorg allereerst dat de garnalen zijn ontdooid! Toch nog te koud? Je kunt ze even onder een warme (niet hete!) kraan doen. Wel goed afdrogen, want natte garnalen spetteren vreselijk in de grillpan.

Snijd de venkelknollen in vieren, haal het kontje er af, de stengels en snijd het harde hart eruit. Bewaar de groene sprietjes, die kun je later fijnhakken en als garnering gebruiken . Snipper vervolgens de venkelstukken in kleine reepjes. Doe 2 el. olijfolie in een grote RVS- of gietijzeren pan en bak de venkelstukjes even om op halfhoog vuur.

Zet ondertussen wat water aan de kook met een waterkoker.

Voeg de rijst toe aan de venkel en roer even om totdat de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn en voeg dan een scheutje water toe en het bouillonblokje. Risotto is: roeren, scheutje vocht erbij, weer roeren en herhalen. Ongeveer 20 minuten lang. Tussendoor ook nog de vermouth toevoegen.

Ondertussen was je de citroen en rasp je de schil met een fijne rasp. Rasp daarmee ook de Parmezanse kaas. Zorg ook dat de knoflookteentjes zijn gepeld en van hun groene of witte kern ontdaan.

Als je nog ongeveer 5 minuten hebt voor de rijst, zet je een grillpan op een redelijk hoog vuur met één eetlepel olijfolie, die je met een kwastje, of anders met wat keukenpapier over de pan uitwrijft. Leg de ontdooide en afgedroogde garnalen op  het vuur en knijp er de tenen knoflook over uit. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant.

Maak de risotto af met de citroenrasp, kaas en boter. Nog even op smaak brengen met peper en zout en eventueel het venkelgroen.

Meteen serveren, met eventueel nog een kneepjes citroensap op de garnalen en genieten!

DeelPin3TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

vispakketje met grote garnalen en coquilles
Visgerechten

Vispakketje met grote garnalen en coquilles

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

vispakketje met schelvis
Visgerechten

Vispakketje met schelvis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Specials

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.

Check het recept of lees de info
Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Recept in de picture

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.

Check het recept of lees de info
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

kerstster

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen