• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Vis-kokos curry; lekker exotisch

door Samantha
in Curry, Visgerechten
0
8
Vis-kokos curry

Vis-kokos curry; heerlijk exotisch – Steeds meer zien we kokos in verschillende recepten terug komen, zeker in exotische, tropische gerechten is het tegenwoordig een ingrediënt dat niet mag ontbreken. Bij het maken van deze curry koos ik ook voor het gebruik van kokosmelk; omdat het het gerecht een heerlijk exotisch tintje geeft, maar ook omdat het de hitte van de gebruikte chilipeper een beetje verzacht.

Pocheren

Kies voor dit gerecht voor een witvis, bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis of schol. Deze vis laten we garen in de saus, dit noemen we pocheren. De smaak van de vis blijft hierdoor beter behouden en zeker de wat tere vissoorten, zoals kabeljauw, kun je beter pocheren dan koken. Bij koken beweegt de vloeistof namelijk veel meer waardoor je de vis sneller kapot kookt. Bij pocheren brengen we de vloeistof dan ook niet aan de kook, maar houden hem tegen de kook aan.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Vis-kokos curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram kabeljauwfilet (of andere witvis)
  • 100 gram verse grote garnalen
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de vis-kokos curry:

Schil de gember en snijd deze in hele dunne reepjes, pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn (houd je van pit laat dan de zaadlijsten en zaadjes zitten, liever minder pit verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes) Pel de ui, halveer de ui en snijd iedere helft in halve ringen. Halveer de tomaatjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gember, de knoflook de rode peper en de ui zachtjes aan. Voeg nu de specerijen toe en bak dit, al roerend een minuutje mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Spoel de vis en de garnalen af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de vis in grove stukken. Leg de vis en de garnalen nu in de kokossaus en laat ze hierin in circa 5 minuten garen (de saus niet laten koken). Schep de tomaten erdoor en strooi er wat verse koriander over.

Serveer de vis-kokos-curry met een heerlijk geurende basmatirijst.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin195Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Reacties 8

  1. Cecile Geurts-Huijbers says:
    4 maanden geleden

    Gisteren gegeten. Heerlijk! Zal nog zeker vaker op onze tafel staan.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Leuk dat je het gemaakt hebt Cecile, en fijn dat het gesmaakt heeft! 😉

      Beantwoorden
  2. Johan Diepeveen says:
    4 maanden geleden

    Vandaag gegeten, heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Leuk! Fijn dat het in de smaak viel Johan.

      Beantwoorden
  3. anja says:
    2 jaar geleden

    Ik heb vandaag dit visrecepten gemaakt. Het was heerlijk! En je kunt iedere rondvis of wit vis voor deze curry gebruiken. Ik ga hem zeker vaker maken

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Superleuk dat je dit deelt Anja. Hier doen we het graag voor ?

      Beantwoorden
  4. Lya says:
    5 jaar geleden

    De viscurry ga ik zaterdag maken. We eten op die dag altijd verse vis en dit recept lijkt me heerlijk.

    Beantwoorden
    • Samantha says:
      5 jaar geleden

      Hallo Lya, Wat leuk om te lezen dat je dit recept gaat maken. Ik gebruikte kabeljauw maar je zou nu ook heel goed voor skrei ( https://lekkertafelen.nl/specials/skrei-recepten/) kunnen gaan. Ben benieuwd welke vis je uiteindelijk zult kiezen én hoe het gesmaakt heeft natuurlijk, laat je me dat nog weten ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen