- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vis-kokos curry; lekker exotisch

Vis-kokos curry; heerlijk exotisch – Steeds meer zien we kokos in verschillende recepten terug komen, zeker in exotische, tropische gerechten is het tegenwoordig een ingrediënt dat niet mag ontbreken. Bij het maken van deze curry koos ik ook voor het gebruik van kokosmelk; omdat het het gerecht een heerlijk exotisch tintje geeft maar ook omdat het de hitte van de gebruikte chilipeper een beetje verzacht.

Pocheren

Kies voor dit gerecht voor een witvis, bijvoorbeeld kabeljauw[1], koolvis of schol[2]. Deze vis laten we garen in de saus, dit noemen we pocheren. De smaak van de vis blijft hierdoor beter behouden en zeker de wat tere vissoorten, zoals kabeljauw, kun je beter pocheren dan koken. Bij koken beweegt de vloeistof namelijk veel meer waardoor je de vis sneller kapot kookt. Bij pocheren brengen we de vloeistof dan ook niet aan de kook maar houden hem tegen de kook aan.


Vis-kokos curry

Visgerecht[3] voor 4 personen

Schil de gember en snijd deze in hele dunne reepjes, pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn (houd je van pit laat dan de zaadlijsten en zaadjes zitten, liever minder pit verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes) Pel de ui, halveer de ui en snijd iedere helft in halve ringen. Halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gember, de knoflook de rode peper en de ui zachtjes aan. Voeg nu de specerijen toe en bak dit, al roerend een minuutje mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Spoel de vis en de garnalen af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de vis in grove stukken. Leg de vis en de garnalen nu in de kokossaus en laat ze hierin in circa 5 minuten garen (de saus niet laten koken). Schep de tomaten erdoor en strooi er wat verse koriander over. Serveer de vis-kokos-curry met basmatirijst.

Tafel lekker !!

Links in dit recept:
  1. kabeljauw: https://lekkertafelen.nl/special/kabeljauw/
  2. schol: https://lekkertafelen.nl/specials/schol-3-keer-zomers-genieten-van-een-vers-scholletje/
  3. Visgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/met-vis/
  4. kokosmelk: https://lekkertafelen.nl/kookschool/kokosmelk/