Visburgers met kabeljauw en garnalen – Visburgers maken is eigenlijk een fluitje van een cent.
Kies vaker voor vis
Kies in plaats van vlees eens vaker voor vis. In de praktijk blijkt dat voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Wie zin heeft in een burger kiest al snel voor een hamburger of biefburger. Vis hoor je veel minder vaak. En waarom eigenlijk niet? Het maken van visburgers is echt niet zo lastig als je misschien denkt. Neem een lekker stuk kabeljauw, zalm, wijting of wat jij lekker vindt en maak in een handomdraai deze waanzinnige visburger. Voor die echte, perfecte vissmaak verwerk je in deze visburgers ook verse Hollandse garnaaltjes. Dat geeft smaak, structuur en creëert een leuk verrassingseffect. Serveer zoals jij het wilt. Met een salade, met een stamppotje of met gebakken krieltjes en verse groenten van het seizoen.
Maak wat visburgers extra
Als je dan toch bezig bent is het een goed idee om er direct een paar extra te maken. Je kunt ze prima invriezen, maar als je die extra visburgers in de koelkast bewaart loop je het risico dat ze morgen spoorloos zijn. Je huisgenoten bakken ’s avonds graag een visburger extra. Hebben ze de burgers niet in de koelkast zien liggen? Dan heb je morgen opnieuw een kans want ze smaken voortreffelijk op een broodje met wat groenten. Kortom, rennen naar die visboer, thuis die visburgers maken en wij garanderen je vanavond blije en tevreden gezichten aan tafel.
Vissausje
Als je de visburgers serveert bij het avondeten kun je er een lekker vissausje bij maken zoals in onderstaand recept. Zo’n vissausje is echt heel makkelijk en snel gemaakt. Voor de perfecte smaak werk je daarbij het liefst met een zelfgemaakte visbouillon.
Tip: doe een lepeltje forelkaviaar over de visburgers voor een extra feestelijk effect
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Visburgers met kabeljauw en garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram aardappels geschild
- 600 gram kabeljauw
- 200 gram garnalen
- 2 eieren
- 1 ui
- peper en zout
- 100 ml witte wijn
- een handvol peterselie gesnipperd
- 6 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel bloem (+ extra)
- ½ (afgestreken) el. boter (voor het vissausje)
- ½ (afgestreken) el. bloem (voor het vissausje)
- een scheutje witte wijn (voor het vissausje)
- +/- 100 ml visbouillon (voor het vissausje)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de visburgers:
Snipper de ui en stoof deze zachtjes gaar in een beetje boter. Voeg na een paar minuten de wijn toe. Snijd ondertussen de vis in kleine stukjes en voeg dit bij de ui en wijn. Laat de vis zachtjes garen (ongeveer zo een 5 minuten op een zacht vuurtje). Zet het vuur uit en doe het mengsel in een mengkom.
Kook ondertussen de aardappels gaar en giet deze af, stamp ze fijn en voeg vervolgens toe aan de vis. Meng de gesnipperde peterselie, het paneermeel en de eetlepel bloem toe en meng dit goed door elkaar. Voeg de geklutste eieren er aan toe en zorg dat het mengsel niet te nat is, want je moet er hamburgers van kunnen maken. Voeg zo nodig nog wat bloem toe.
Voeg tenslotte de helft van de garnalen er aan toe en kruid met peper en zout.
Maak hiervan ongeveer 8 gelijke burgers (dat gaat makkelijk met natte handen). De burgers worden voorzichtig gebakken in een beetje boter en olijfolie.
Zo maak je de vissaus voor bij de visburgers
Doe de bloem en boter in een pannetje en roer totdat de boter is gesmolten en vermengd met de bloem tot een dik papje. Voeg een scheutje witte wijn toe en wat visbouillon en breng aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra visbouillon toe als de saus te dik is. Het sausje moet iets dikker zijn dan een gebonden soep.
Tot slot: de afwerking van de visburgers
Dien de visburgers op met de saus en een paar garnalen als versiering.
Tafel lekker !!