Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Visburgers met kabeljauw en garnalen

Deze visburgers zijn heel eenvoudig te bereiden en deze visburgers met kabeljauw hebben dankzij de toevoeging van garnalen extra bite en een zilte smaak.

0 1.086

Visburgers met kabeljauw en garnalen – Het is eigenlijk een fluitje van een cent om te maken en zó heerlijk om te eten: omdat je de vis in een ‘hamburger’ vermomd, blijft het vlees sappig, de garnaaltjes geven het een zilt extraatje en de kans is groot dat je kinderen dit ook lusten. Ik serveerde de visburger met een vissausje en een grove spitskool-stamppot, maar doe er gerust iets anders mee!

Deze visburgers kun je maken met elke vissoort die je lekker vindt. Je hoeft vis ook niet perse in de supermarkt te halen, op de markt staat altijd een visboer en daar heb je echt een hele ruime keuze aan vis. Denk eens aan schelvis, zalm of wijting (steenbolk).

Je kan deze burger ook gebruiken op een broodje met wat groenten en een lekkere tartaar.


Visburgers met kabeljauw en garnalen

Visburgers met kabeljauw en garnalenVisgerecht voor 8 personen ( recept voor 8 burgers )

Voor de vissaus:

  • ½  (afgestreken) el. boter
  • ½ (afgestreken) el. bloem
  • scheutje witte wijn
  • +/- 100 ml. visbouillon

Zo maak je de visburgers:

Snipper de ui en stoof deze zachtjes gaar in een beetje boter. Voeg na een paar minuten de wijn toe. Snijd ondertussen de vis in kleine stukjes en voeg dit bij de ui en wijn. Laat de vis zachtjes garen (ongeveer zo een 5 minuten op een zacht vuurtje). Zet het vuur uit en doe het mengsel in een mengkom.

Kook ondertussen de aardappels gaar en giet deze af, stamp ze fijn en voeg vervolgens toe aan de vis. Meng de gesnipperde peterselie, het paneermeel en de eetlepel bloem toe en meng dit goed door elkaar. Voeg de geklutste eieren er aan toe en zorg dat het mengsel niet te nat is, want je moet er hamburgers van kunnen maken. Voeg zo nodig nog wat bloem toe.

Voeg tenslotte de helft van de garnalen er aan toe en kruid met peper en zout.

Maak hiervan ongeveer 8 gelijke burgers (dat gaat makkelijk met natte handen). De burgers worden voorzichtig gebakken in een beetje boter en olijfolie.

Zo maak je de vissaus

Doe de bloem en boter in een pannetje en roer totdat de boter is gesmolten en vermengd met de bloem tot een dik papje. Voeg een scheutje witte wijn toe en wat visbouillon en breng aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra visbouillon toe als de saus te dik is. Het sausje moet iets dikker zijn dan een gebonden soep.

Grove spitskoolstamppot

Ik maakte er een grove spitskoolstamppot bij.

Snijd hiervoor een spitskool in fijne reepjes en stoof deze aan in een beetje boter met een kippenbouillonblokje en beetje water. Kook 600 – 800 gr. aardappels gaar en plet deze even met een vork, zodat je grove stukken verkrijgt. Meng er vervolgens de spitskool door en breng op smaak met peper en zout.

Tot slot: de afwerking van de visburgers

Dien de visburgers op met de saus en een paar garnalen als versiering.

Tip: je kunt er ook nog een lepeltje forelkaviaar over heen doen, helemaal feestelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer