• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vispannetje

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
vispannetje (4)

Vispannetje; Verschillende soorten vis, groenten en een saus van de visbouillon – Wij Nederlanders stranden maar al te vaak bij de kibbeling en de lekkerbekken. Gebakken vis is het meest verkochte product bij mening visspecialist. Maar ook verse vis wordt tegenwoordig overal panklaar geleverd. Met al die verse vissoorten kun je echt iets moois creëren. In onderstaand recept kun je je echt uitleven met verse vis en verse groenten. Zelfs de graten worden gebruikt voor een verrukkelijke bouillon. Deze bouillon geeft veel smaak en daar willen we alles uithalen. We gebruiken de bouillon dan ook als basis voor de saus.

Een vispannetje is even anders dan gebakken vis, en anders dan saus uit een flesje schudden of uit een tube knijpen. Het nadeel is dat je een redelijke stapel afwas achterlaat na de bereiding. Een groot voordeel is dat je een vispannetje serveert waar je echt je vingers bij aflikt. Hier zullen je gasten graag nog eens voor terugkomen. Ingewikkeld? Nee hoor. Volg de instructies goed, en het lukt jou ook! Laat je het ons weten als je het vispannetje ook gemaakt hebt?

Vispannetje

Visgerecht voor 2 personen

  • ½ courgette
  • 3 stronken witlof
  • ½ ui
  • 1 gele puntpaprika
  • roosjes van romanesco
  • heel kleine mini worteltjes
  • 150 gram zeekraal
  • 1 hondshaai
  • 250 gram zalm
  • 250 gram victoriabaars
  • 1 zeewolffilet
  • Visgraten voor bouillon en alle andere ingrediënten voor de bouillon, zie deze link
  • 50 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1/2 citroen
  • wat kervel (garnering)

Maak een visbouillon. Het recept vind je hier. Schil de worteltjes met een dunschiller. Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Gaar hierin de romanesco roosjes, de worteltjes en de zeekraal beetgaar. Laat schrikken in ijskoud water.

Ontdoe de halve courgette van de zaadlijsten en snijd in gelijke stukjes. Maak de witlof schoon en snijd grof. Ontdoe de puntpaprika van de zaadlijsten en snijd in fijne reepjes. Snipper de ui.

Verdeel de vis in stukken en schik ze in een vuurvaste schotel. Verdeel hier de warme visbouillon over en zet zo’n 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden om de vis te garen.

Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui met de courgette en de witlof even aan. Voeg de romanesco en wortels toe  en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de gare vis in een andere schotel en verdeel hier de zeekraal en de gestoofde groenten over.

Voor de saus:

Maak een roux van de boter en bloem en gebruik de visbouillon om je saus verder te maken. Deze mag niet te dik en ook niet te lopend zijn. Dus: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe, roer met een garde en laat dit even indikken tot een bal ontstaat. Voeg dan langzaam de bouillon toe tot de juiste sausdikte ontstaat. Voeg een beetje room toe, naar smaak verder kruiden met peper, zout en een beetje citroen voor de frisheid.

Verdeel de saus over het vispannetje en zet nog een half uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Versier het vispannetje daarna met wat plukjes kervel.

Serveer dit vispannetje met rijst, puree of fregula tostata grossa (een pastaspecialiteit uit Sardinië).

Tafel lekker!

Tip: Vervang in dit vispannetje de hondshaai eventueel door kabeljauw en durf ook gerust te variëren met de andere vissoorten.

vispannetje (4)
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen