• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Visschotel van rode poon met postelein

door Arianne
in Visgerechten
Visschotel van rode poon met postelein
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Visschotel van rode poon met postelein – Vers koken, dat doen wij graag! Als je daar eenmaal aan went wil je nooit meer anders. Eén van de grootste voordelen is dat je echt iets maakt wat past bij je eigen smaak. En als je dan toch zelf de keuken induikt is het echt veel fijner om met echt verse ingrediënten te werken. Vergeet de diepvries vis, ga voor pure verse vis uit eigen Noordzee. Combineer het met verse groenten en aardappelen en maak het af met een heerlijke (natuurlijk ook zelfgemaakte) saus.

Postelein

Postelein is een groente die nogal uit de gratie raakt. Velen kennen het al helemaal niet, maar als je rondvraagt bij onze gerespecteerde ouderen zie je vooral blikken van herkenning. Helaas moeten zij het vaak doen met catering voedsel en zit de verse postelein en de verse rode poon er voor hun dus niet in. Tijd dus om deze groente te ontdekken. Postelein is een pittige groente met een wat zurige smaak. Super gezond, maar erg kort houdbaar. Onderstaand gerecht maak je dan ook het liefst als je niet van de markt terug komt. Is postelein niet verkrijgbaar? Vervang het dan door waterkers.

Rode Poon

Waarom eten we eigenlijk niet zoveel rode poon? Het grootste probleem is waarschijnlijk dat deze meestal in zijn geheel aangeboden wordt. Je moet het visje dus zelf even schoonmaken. Zie je daar tegenop? Vraag het dan gewoon even aan je visboer. Het vlees van de rode poon is heerlijk stevig en heeft een diepe smaak. Daarmee is deze vis erg geschikt voor het maken van vissoepen en visstoofpotten. Je kunt de vis ook op het vel bakken op een barbecue of in de grillpan. Verder is de vis heerlijk op het vel gebakken bv. op de barbecue. De vis kan op veel manieren bereid worden: in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes.

Visschotel van rode poon met postelein

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 gram postelein
  • 150 gram champignons
  • 8 mooie rode poon filet
  • Sap van ½ citroen
  • 250 gram zure room
  • Peper en zout
  • Olijfolie en boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • ¼ bosje peterselie, fijngesnipperd
  • 5 cl olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

De visschotel van rode poon maak je zo:

We beginnen met het maken van de saus. Meng hiervoor de mosterd en de azijn. Roer het met een garde en schenk er voorzichtig de olijfolie bij. Blijf roeren tot je een licht gebonden vinaigrette krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Roer er vlak voor het opdienen de peterselie door.
Snijd de champignons in schijfjes en bak ze kort aan in een beetje bakboter. Breng op smaak met peper en zout en verfris met een beetje citroensap naar eigen smaak.

Kook de aardappels met schil in ruim water met wat zout. Kook 18 a 20 minuten en pel ze als ze gaar zijn. Stamp ze grof. Schep de zure room en de gebakken champignons erdoor en hou de stamppot warm.
Bestrooi de rode poon met wat peper en zout en bak ze gaar in olijfolie met een beetje bakboter (door olie en boter samen te voegen wordt de vetstof heter).

Schep nu de rauwe postelein door de warme stamppot. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Verdeel wat van de stamppot op de borden en leg hier 2 rode poon filets op. Werk de visschotel van rode poon af met de pittige saus.

Tafel lekker!

Tags: Vis - Poon

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Rode poon van de bbq
Visgerechten

Rode poon van de bbq met knoflookaardappeltjes en groente spaghetti

Rode poon filet met groenten en rode pesto
Visgerechten

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Vispannetje van poon en wijting
Visgerechten

Vispannetje van poon en wijting

rode poon van de barbecue
Visgerechten

Rode poon van de Barbecue

Risotto met poon; Zo simpel is een visje van de markt
Recepten

Risotto met poon; Zo simpel is een visje van de markt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen