Vissticks – Maar dan echt lekker! Wie is er niet groot mee geworden. Vissticks kent iedereen wel, en dan vaak van die perfect rechte stickjes vis met een krokant korstje. Even in de pan bakken en klaar. Best lekker en zeker makkelijk om de kinderen vis te leren eten, maar welke vis eet je dan? Hoeveel E-nummers en zout zijn er aan toegevoegd. Maak je vissticks zelf van een lekker stukje verse vis van de visboer. Zo veel lekkerder en je weet wat je eet. Neem voor vissticks het liefst kabeljauw of zoals in dit recept skrei.
Vissticks zijn gepaneerde reepjes vis
Vissticks zijn eigenlijk niets anders dan gepaneerde reepjes vis. Bij paneren kruid je eerst je vlees of vis. Daarna haal je het door de bloem, dan door een los geklopt eitje met wat zout en eventueel kruiden en dan door het kruim. Zo krijg je het beste korstje dat blijft zitten tijdens het bakken. Paneren kan in verschillende soorten kruim gedaan worden. Meestal neemt men hiervoor paneermeel, maar je kunt er ook panko of verkruimelde cornflakes voor gebruiken. Panko werkt heel goed om vissticks te paneren. Panko is een grover soort paneermeel, dat veel gebruikt wordt in de oosterse keuken. De beter gesorteerde supermarkt zal het wel verkopen en bij de toko hebben ze het zeker. Heb je geen panko? Neem dan gerust paneermeel voor dit visgerecht.
Panko maakt de visstick net een beetje luxer, dat heeft ie wel verdient toch?
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken
Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.
Vissticks
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kabeljauw of skrei
- 2 losgeklopte eieren
- schaaltje met bloem
- schaaltje met panko
- peper / zout of viskruiden
Bereidingswijze van dit recept
Vissticks zelf maken doe je zo:
Zet 3 schaaltjes klaar. 1 voor de bloem, 1 voor de panko en een met de eieren, die je los geklopt hebt met wat zout en eventueel wat viskruiden.
Ontdoe de filets van vel en graten. Snijd de filets in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Snijd, als de filet erg groot is, de reepjes een maal in de lengte door.
Kruid de vis naar smaak en haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de vis goed bedekt is.
Verhit een koekenpan met een laagje zonnebloemolie en bak hierin de vissticks. Als het korstje mooi verkleurd is, is de visstick klaar. Vis hoeft niet lang te bakken, het ligt een beetje aan de dikte van de filets, maar 5-6 minuten is voldoende.
Serveer de vissticks met een frisse saus, zelfgemaakte friet of ovenfriet en een salade.
Fris sausje voor bij de vis
- 100 gram yoghurt
- 100 gram mayonaise
- 1 sjalotje
- 2 augurken in stukje
- 6 zilveruitjes
- 1 eetlepel kappertjes
- citroensap
- verse peterselie
Snij het sjalotje, de augurk, de zilveruitjes en de peterselie heel fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak op smaak af met citroensap, zout en peper en serveer bij de vissticks.
Tafel lekker !!