• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

De vissticks met het allerlekkerste korstje

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
vissticks

Vissticks; Maar dan echt lekker! – Vissticks wie is er niet groot mee geworden. Vissticks kennen we allemaal wel, vaak van die stickjes perfect rechte vis met een krokant korstje. Even in de pan bakken en klaar. Best lekker en zeker makkelijk om de kinderen vis te leren eten maar welke vis eet je dan? Hoeveel E-nummers en zout zijn er aan toegevoegd. Maak je vissticks zelf van een lekker stukje verse vis van de visboer. Zo veel lekkerder en je weet wat je eet.

Neem voor vissticks het liefst kabeljauw of zoals in dit recept skrei.

Vissticks is gepaneerde vis

Vissticks zijn eigenlijk niks anders dan gepaneerde reepjes vis. Bij paneren kruid je eerst je vlees of vis. Daarna haal je het door de bloem, dan door een los geklopt eitje met wat zout en eventueel kruiden en dan door het kruim. Zo krijg je het beste korstje dat blijft zitten tijdens het bakken. Paneren kan in verschillende soorten kruim gedaan worden. Meestal neemt men hiervoor paneermeel, maar je kan er ook panko of verkruimelde cornflakes voor gebruiken. Panko werkt heel goed. Panko is een grover soort paneermeel wat veel gebruikt wordt in de oosterse keuken. De beter gesorteerde supermarkt zal het wel verkopen en bij de toko hebben ze het zeker. Heb je geen panko neem gerust paneermeel.

Panko maakt de visstick net een beetje luxer, dat heeft ie wel verdient toch?

Vissticks

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kabeljauw of Skrei
  • schaaltje met bloem
  • schaaltje met panko
  • 2 losgeklopte eieren
  • peper / zout of viskruiden

Bereidingswijze van dit recept

Vissticks zelf maken doe je zo:

Zet 3 schaaltjes klaar 1 voor de bloem 1 voor de panko en een met de eieren die je los geklopt hebt met wat zout en eventueel wat viskruiden. Ontdoe de filets van vel en graten. Snij de filets in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Snij als de filet  erg groot is de reepjes een maal in de lengte door. Kruid de vis naar smaak en haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de vis goed bedekt is. Verhit een koekenpan met een laagje zonnebloemolie en bak hierin de vissticks, wanneer het korstje mooi verkleurt is is de visstick klaar. Vis hoeft niet lang te bakken  het ligt een beetje aan de dikte van de filets maar 5-6 minuten is voldoende.

Serveer de vissticks met een frisse saus, zelfgemaakte friet of ovenfriet en een salade.

Fris sausje voor bij de vis

  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 1 sjalotje
  • 2 augurken in stukje
  • 6 zilveruitjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • citroensap
  • verse peterselie

Snij het sjalotje, de augurk, de zilveruitjes en de peterselie zeer fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak af met citroensap zout en peper en serveer bij de vissticks.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - KabeljauwVis - SkreiVis - Verse vis
DeelPin216Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gepocheerde skrei
Visgerechten

Gepocheerde skrei met eiersaus

Heek met notencrumble
Visgerechten

Heek met notencrumble zet je in een half uur op tafel

Skrei uit de oven met een pittig korstje
Visgerechten

Skrei uit de oven met een pittig korstje

Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven
Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen