- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Vissticks; Maar dan echt lekker! – Vissticks wie is er niet groot mee geworden. Vissticks kennen we allemaal wel, vaak van die stickjes perfect rechte vis met een krokant korstje. Even in de pan bakken en klaar. Best lekker en zeker makkelijk om de kinderen vis te leren eten maar welke vis eet je dan? Hoeveel E-nummers en zout zijn er aan toegevoegd. Maak je vissticks zelf van een lekker stukje verse vis van de visboer. Zo veel lekkerder en je weet wat je eet.

Neem hiervoor het liefst kabeljauw of zoals in dit recept Skrei.

Skrei

Skrei is een seizoensproduct en maar kort verkrijgbaar namelijk van januari tot maart. Deze vis wordt gevangen in Noorwegen. Het vlees is mooi wit van kleur en lekker stevig. Ideaal dus om vissticks mee te maken.

Lees hier meer[1]

Paneren

Vissticks zijn eigenlijk niks anders dan gepaneerde reepjes vis.  Bij paneren kruid je eerst je vlees of vis. Daarna haal je het door de bloem, dan door een los geklopt eitje  met wat zout en eventueel kruiden en dan door het kruim. Zo krijg je het beste korstje dat blijft zitten tijdens het bakken. Paneren kan in verschillende soorten kruim gedaan worden. Meestal neemt men hiervoor paneermeel, maar je kan er ook panko of verkruimelde cornflakes voor gebruiken. Ik nam voor deze vissticks panko. Panko  is een grover soort paneermeel wat veel gebruikt wordt in de oosterse keuken. De beter gesorteerde supermarkt zal het wel verkopen en bij de toko hebben ze het zeker. Het maakt de visstick net een beetje luxer, dat heeft ie wel verdient toch? Heb je geen panko neem gerust paneermeel.

Vissticks

Visgerecht[5] voor 4 personen

Zet 3 schaaltjes klaar 1 voor de bloem 1 voor de panko en een met de eieren die je los geklopt hebt met wat zout en eventueel wat viskruiden. Ontdoe de filets van vel en graten. Snij de filets in reepjes van ongeveer 3 cm breed. Snij als de filet  erg groot is de reepjes een maal in de lengte door. Kruid de vis naar smaak en haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Zorg dat de vis goed bedekt is. Verhit een koekenpan met een laagje zonnebloemolie en bak hierin de vissticks, wanneer het korstje mooi verkleurt is is de visstick klaar. Vis hoeft niet lang te bakken  het ligt een beetje aan de dikte van de filets maar 5-6 minuten is voldoende.

Serveer met een frisse saus[8], zelfgemaakte friet[9] of ovenfriet[10] en een salade[11].

Fris sausje voor bij de vis

Snij het sjalotje, de augurk, de zilveruitjes en de peterselie zeer fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak af met citroensap zout en peper.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
 1. Lees hier meer: http://lekkertafelen.nl/kookschool/skrei-vis-van-het-seizoen/
 2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/vissticks-paneren.jpg
 3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/vissticks-bakken.jpg
 4. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/vissticks-maken.jpg
 5. Visgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/visgerechten/
 6. kabeljauw: https://lekkertafelen.nl/special/kabeljauw/
 7. Skrei: https://lekkertafelen.nl/special/skrei/
 8. saus: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/saus/
 9. zelfgemaakte friet: http://lekkertafelen.nl/recepten/patat-bakken/
 10. ovenfriet: https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/ovenfriet/
 11. salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/
 12. yoghurt: https://lekkertafelen.nl/special/yoghurt/
 13. mayonaise: https://lekkertafelen.nl/kookschool/mayonaise-zelf-maken/