Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Warm gerookte zalm met noedels en paksoi

Noorse, Warm gerookte zalm met noedels en paksoi. Een feestmaaltijd, een snelle lunch…. je maakt er altijd iemand helemaal blij mee.

3 6.127

Warm gerookte zalm met noedels en paksoi – Lekker Tafelen was te gast bij Plein 5 op radio 5 om streekproducten uit Flevoland te mogen proeven en beoordelen. Wat een feestje was dat. Uit Urk mocht ik genieten van warm gerookte zalm van het Urker Zalmhuys. Nederlands streekproduct??? Hoor ik je nu denken. Nou, de zalm komt inderdaad uit Noorwegen, maar hij wordt hier dus ambachtelijk warm gerookt. Het resultaat is een gare zalm, boterzacht van binnen en met een lekkere bite die ruikt naar gerookt spek en die zó lekker is, dat hij prima ‘au naturel’ genuttigd kan worden. Terecht was deze vis de winnaar van de week. Al moet ik eerlijk zeggen dat we bevoorrecht waren om ook veel ander lekkers te mogen proeven.

warmgerookte zalm

Simpel, lekker en gezond

Maar je kunt natuurlijk ook deze heerlijke zalm verwerken in een lekker en simpel recept. Want het is vrijdag, je komt laat uit de studio en het hele gezin wil het liefst op de bank neerploffen met een borrelhap en een filmpje.

Moeten we nu naar Urk? Als je er in de buurt woont, is het Urker Zalmhuys zeker de omweg waard. Maar zo niet, geen nood. Vraag het eens aan je visboer! De mijne – ver van Urk vandaan – verkoopt ook zelf warmgerookte zalm en we zijn er aan verslingerd. Geen warm gerookte zalm? Geen paniek. Je kunt het zelf roken, of een zalmmoot kort bakken.


Warm gerookte zalm met noedels en paksoi

Visgerecht of wokgerecht voor 4 personen

 • 3 à 4 warm gerookte zalmmoten
 • 1 pakje noedels naar smaak
 • 1 flinke paksoi
 • 1 el. gewone plantaardige olie
 • 1 el. sesamolie
 • 2 el. Teryakisaus
 • wat sesamzaadjes en/of Japanse kruiden ‘ Shichimi Togarashi’ (o.a. te koop bij Albert Heijn van Jonnie Boer)
 • zout

Het meeste werk is nog het schoonmaken van de paksoi! Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer 2 cm. Scheid daarbij de blaadjes van de stengels. Was ze separaat in een bak en slinger ze droog in een slacentrifuge.

Zet water op voor de noedels, voeg wat zout toe en kook of week de noedels volgens instructies.

Doe de gewone in een wok of hapjespan en bak eerst de stengels paksoi en voeg dan de blaadjes op het laatst toe. Blus af met Teriyakisaus.

Giet de noedels af en schenk daar de sesamolie doorheen. Voeg de paksoi toe en de zalm, die je met je handen versnippert. Maak af met eventueel nog een extra scheutje Teryakisaus, sesamzaadjes en/of Japanse kruiden.

Simpel, lekker en gezond!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. jonno kartomo zegt

  Werkelijk een aanrader ik heb er alleen nog veel tauge bij gedaan ( daar ben ik zelf dol op ) !

  1. Lekker Tafelen zegt

   Hebben we weer mensen blij gemaakt Jonno? Leuk dat je het deelt.

  2. Lekker Tafelen zegt

   Dat is altijd goed Jonno. We zien graag dat er gevarieerd wordt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer