• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Winters eenpansgerecht met skrei

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Winters eenpansgerecht met skrei

Winters eenpansgerecht met skrei – Het skrei seizoen komt er weer aan. Het is de eerste Noorse kabeljauw en visliefhebbers zijn er dol op. In dit recept wordt die skrei gebruikt, maar ook de verschillende wintergroenten. 80% daarvan ligt vaak al in je koelkast. In combinatie met het blanke, zachte en malse visvlees van de skrei zet je echt weer iets bijzonders op tafel.

Zelf maken is bijzonder!

Zo bijzonder is onderstaand gerecht toch niet? Nou zeker wel! Want een dergelijk gerecht kan alleen maar ontstaan als je het zelf maakt. Juist dat zelf maken raakt steeds meer uit de mode. We vinden dat we geen tijd meer hebben en daardoor stappen we over op de makkelijke maaltijd. Af en toe stappen we uit die sleur en vinden we het leuk om toch die keuken in te duiken. Maar omdat dat eenmalig is blijven er allerlei restjes over. Vaak wordt dat helaas verspilling. Dit winters eenpansgerecht met skrei laat zien dat die verspilling niet nodig is. Die restjes groenten vul je in dit gerecht aan met een prachtig stuk vis en je zet weer een hele mooie maaltijd op tafel.

Skrei

Skrei wordt ook wel zwerver of reiziger genoemd. Het hele verhaal van de skrei lees je hier. Het mooie van deze vis is dat deze (anders dan kweekvis) kilometers aflegt in de zeeën rond Noorwegen. Het dier is sportief en die sportiviteit heeft een reden. De vis is op zoek naar goed voedsel. Hij zoekt de beste wateren om z’n jongen in groot te brengen. Dat zorgt niet alleen voor beter visvlees, het zet vooral ook aan tot nadenken over hoe wij met ons voedsel omgaan.

Genoeg gekletst, we gaan lekker de keuken in. We maken een eenpansgerecht van wintergroenten en skrei. Je kan het zo pittig maken als jezelf wil. Probeer het, en laat ons eens weten wat je ervan vond.

Winters eenpansgerecht met skrei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ca. 20 spruitjes
  • 1/4 savooiekool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 pastinaken (niet te groot)
  • 4 (winter)wortels
  • 1 koolrabi
  • 4 vastkokende aardappels
  • 1 kopje doperwten (uit de diepvries)
  • 800 gram skrei
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 300 ml. visfond
  • 100 ml. water
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Een winters eenpansgerecht met skrei maak je zo:

Snijd de savooiekool in reepjes en pocheer deze ca. 1 minuut in licht gezouten water. Stop het garen door de reepjes kool te koelen in ijswater. Laat het dan goed uitlekken. Pel en snipper de ui, schil de aardappel, de wortel, de pastinaak en de koolrabi en snij in blokjes. Snijd de bleekselderij in maantjes. Maak de spruiten schoon en spoel ze goed.

Verhit een ruime pan met een klontje boter. Stoof hierin de gesnipperde ui, voeg de gesneden groenten zonder de savooiekool toe. Schep goed om en stoof ca. 10 minuten. Voeg dan de savooiekool pas toe. Breng op smaak met peper en zout en giet de visfond en het water erbij. Laat het geheel nu zachtjes garen en een heel klein vuurtje voor ca. 20 minuten. Doe dan de erwten erbij.

Wrijf de Skrei in met de viskruiden en leg deze bovenop het groentemengsel. Strooi er de gesnipperde peterselie over. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 10 minuten gaar stomen. De groenten, kruiden en fond geven door middel van de stoom hun heerlijke smaken en geuren af aan de vis.

Verdeel de groenten en vis over diepe borden. Maak dit winters eenpansgerecht met skrei nog smaakvoller door er op het laatste nog wat kookvocht uit de pan overheen te lepelen.

Tafel lekker !!

DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen