Zalm in papillot; Feestelijk genieten ook bij de BBQ – Zalm in papillot klinkt ingewikkeld. Niets is minder waar. Misschien moeten we even nadenken over de betekenis van “in papillot” Het betekend feitelijk dat we iets (in dit geval de zalm) garen in aluminiumfolie. Een pakketje dat je simpelweg dichtvouwt waardoor de sappen niet kunnen ontsnappen. Het resultaat is een prachtige garing en een heerlijk zacht gerecht vol smaak.
In de oven of op de bbq
Bijkomend voordeel van deze, vooral voor vis gebruikte bereidingstechniek, is dat je het pakketje ook op je barbecue kunt leggen. Doe je dit zonder pakketje dan zal de zacht gegaarde zalm na enige tijd vanzelf door je rooster zakken. De bereiding “in papillot” is hiermee populairder geworden. Wat ons betreft nog niet populair genoeg. Je kunt ditzelfde pakketje ook in de oven garen. Op deze manier bereid je jaarrond een makkelijke, maar smaakvol visje.
Echt jouw feestje
Letterlijk jouw feestje. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan dit pakketje. Ook van die ingrediënten blijven de sappen, en dus ook de smaken, behouden. Marineren is niet nodig (mag wel), de ingrediënten geven bij deze bereidingswijze voldoende smaak af. Dat scheelt dus tijd en afwas. De pure en verse ingrediënten zijn de smaakmaker voor je vis. Los van deze voordelen zijn de pakketjes vooral feestelijk aan tafel. Je creëert een verrassingseffect voor je gasten en dat is pas het begin. Dan gaan ze proeven…. 😉
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Ovenschotels met verse zalm
Ben jij ook zo gek op verse zalm? En dan in het bijzonder ovenschotels met verse zalm? Lekker Tafelen verzamelde de lekkerste voor je!
Zalm in papillot
voor 2 personen / pakketjes
- 2 stukken zalm met huid
- een stukje venkel fijngesneden
- 1 rode ui, in fijne ringen
- een halve courgette, in fijne sliertjes
- 8 cherrytomaatjes in plakjes (probeer ook eens met zongedroogde tomaatjes op olie)
- Eventueel: blokjes wortel en / of paprika
- 4 schijfjes knoflookboter
- 4 schijfjes kruidenboter
- een halve citroen in plakken
- 1 eetlepel olijfolie
- citroenpeper om te kruiden
- 1 klein glaasje witte wijn + een grote voor jezelf
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop een kleiner stuk folie (dit dient als versteviging). Op het kleine stuk begin je je pakketje vis te bouwen. Vis, boter, groente, kruiden, citroen, beetje olijfolie…. als alles is gebruikt vouw je de zijkanten dicht zodat er een zakje ontstaat. Dan voeg je als laatste de wijn toe en je sluit het pakketje.
Plaats het pakketje in de op 185 graden voorverwarmde oven en laat in 25 minuten langzaam garen. Let op, het pakketje blaast enorm op tijdens de bereiding. Niet schrikken, dat hoort. Prik er vooral geen gaatje in!
Haal de pakketjes uit de oven en serveer direct. Serveer met vers gebakken brood, aardappel(puree), pasta of rijst. Mogelijkheden te over dus.
Tafel lekker!
Reacties van onze lezers