Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalmspiesjes voor de barbecue

Vis bereiden op de barbecue is erg lekker, de vis blijft lekker mals en sappig. Het is ook nog eens snel klaar. Deze zalmspiesjes worden vast een hit.

0 1.991

Zalmspiesjes voor de barbecue – Het barbecueseizoen is weer begonnen! Natuurlijk kun je kant en klaar gemarineerd vlees en spiesjes kopen in de supermarkt maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Ik laat je in dit recept zien dat het ook helemaal niet moeilijk is. De marinade maak je met een paar simpele ingrediënten, de meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Laat de vis een uurtje in een diepe kom marineren, de aromatische marinade trekt dan heerlijk in de vis.

Vis op de barbecue?

Vis bereiden op de barbecue is erg lekker, de vis blijft lekker mals en sappig. Het is ook nog eens snel klaar. Deze zalmspiesjes kun je het best op lage temperatuur bereiden. Je kunt hiervoor een stuk aluminiumfolie op de barbecue leggen of een aluminiumbakje gebruiken.

Laat de sateprikkers eerst in water weken voordat je de zalm eraan rijgt. Dit voorkomt verbranden op de barbecue. Je kunt ze het beste in een hoog glas zetten of in een met water gevulde fles stoppen. Als je ze namelijk in een bak water legt komen ze zo weer bovendrijven.

Natuurlijk kun je dit recept ook in de grillpan bereiden. Zo kun je ook op een minder zomerse dag genieten van deze heerlijke zalmspiesjes!


zalmspiesjes voor de barbecueZalmspiesjes voor de barbecue

Voor ongeveer 6 zalmspiesjes:

  • 300 gram zalm zonder vel ( online bestellen )
  • 1.5 citroen
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • Chiliflakes uit een molentje, naar smaak
  • klein handje verse platte peterselie
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • zout

Laat de sateprikkers weken in water.

Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5cm.

Maak de marinade in een diepe kom. Voeg het sap van een halve citroen toe, pers de knoflook uit, voeg de mosterd toe, chiliflakes naar smaak, een snuf zout, het korianderpoeder en olijfolie. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe, meng alle ingrediënten door elkaar. Leg de zalmblokjes in de kom en schep voorzichtig door zodat alle zalm bedekt is met de marinade. Laat een uurtje marineren.

Was en boen de citroen schoon. Snijd hem in hele dunne plakjes.

Neem een sateprikker en rijg hier een blokje zalm aan, vervolgens een gevouwen plakje citroen, weer een blokje zalm, citroenplakje en eindig met zalm. Herhaal dit voor de overige spiesjes.

Grill de zalmspiesjes op de barbecue of in de grillpan in een paar minuutjes gaar, de binnenkant mag nog wat rauw zijn.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer