Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

Laat de visfilet eens links liggen. Natuurlijk is het handig om een visfilet te bakken, maar een zeebaars in zijn geheel klaar maken is misschien zelfs nog makkelijker. We bewijzen dat graag met dit voortreffelijke visgerecht. Zeebaars in zijn geheel is een compleet hoofdgerecht en echt een bourgondisch maal.

0 3.555

Zeebaars in zijn geheel met venkel, kerstomaatjes en krieltjes – Laat de visfilet eens links liggen. Natuurlijk is het handig om een visfilet te bakken, maar een vis in zijn geheel klaar maken is misschien zelfs nog makkelijker.

Zeebaars is een door mij heel gewaardeerde en lekkere vis. De smaak van de zeebaars is redelijk zoet en mild en heeft een fijne structuur. Je kan zeebaars op ontzettend veel manieren voorbereiden. Als je een zeebaars klaarmaakt, is het aan te raden de huid te laten zitten. De huid is namelijk erg lekker. De zeebaars is bijna het hele jaar verkrijgbaar.

Vraag de visboer de zeebaars schoon te maken

Vaak biedt een visboer al aan de vis schoon te maken, de ingewanden te verwijderen en te ontschubben. Vraag er anders naar, dit bespaart je veel werk. Je houdt dan natuurlijk wel de graten, oppassen dus met eten.

De vis snijden we met een vlijscherp mes beide zijden in. Hierdoor kunnen de smaken nog beter in de vis trekken en is het ook handiger om te checken of de vis gaar is.


Zeebaars in zijn geheel

Visgerecht voor 4 personen

 • 4 zeebaarzen, schoongemaakt
 • 1 limoen
 • 250 g kerstomaatjes
 • 1 dl nouilly prat (een droge vermout) of een droge witte wijn
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 2 venkels
 • ½ kg krieltjes
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 takjes tijm
 • 3 laurierblaadjes
 • peterselie en dragonblaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden en boter een grote ovenschaal.
Was de krieltjes, droog ze goed af en snij in hapklare stukken. Snij ook de venkel in grove stukken. Plet de knoflooktenen.
Leg alles in de ovenschaal en besprenkel flink met olijfolie. Kruid af met peper en zout en leg er de laurierblaadjes en de tijm tussen. Hussel goed door. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Spoel de zeebaars goed af onder koud stromend water en dep met wat keukenpapier droog. Kerf met een scherp mes beide zijden verticaal enkele malen in . Zo neemt de zeebaars al de smaken van de groenten beter op.

Leg nadat de groenten 15 minuten in de oven gestaan hebben, de zeebaars op de geroosterde groenten. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de visschotel. Snij de limoen door en knijp het sap over de zeebaars. Snij de uitgeknepen limoen in partjes en leg ze tussen de groenten en de vis. Giet er de nouilly prat of de witte wijn over. Besprenkel de vis nog wat met olijfolie en zet nog eens voor 30 minuten in de oven.

Garneer de zeebaars in zijn geheel met peterselie en dragonsnippers.

Smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer