Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Zeewolf is een prachtige vis met mooi stevig vlees. Door zijn dieet van o.a. krabbetjes smaakt hij heerlijk delicaat. Hier een mooi recept met deze jager!

0 1.439

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel – Zeewolf doet zijn naam eer aan. Het is een echte jager van de zee. Door zijn voeding krijgt hij zijn speciale smaak. Van de aardappel maken we tatjespap een Belgische aardappelpuree. Samen met de spitskool wordt het dan één geheel. Maar eerst even dieper in op de Zeewolf.

Zeewolf

De zeewolf is niet moeders mooiste, maar daar is hij ook niet voor gemaakt. Hij heeft een grijsblauwe kleur en komt voor van de Atlantische oceaan tot aan hier in de Noordzee. Het is een echte roofvis die jaagt op krabben en schaaldieren. Door dit dieet krijgt hij zijn heerlijke smaak. De structuur van de vis is heel stevig wat maakt dat je hem ook goed voor stoven etc. kunt gebruiken. Wil je meer weten over de aanschaf van vis? Kijk dan eens naar dit artikel over vis kopen.

Tatjespap

Tatjespap is een aardappelpuree die we ook wel taatjespap of teutjespap noemen. Het is een gerecht uit Vlaanderen, geboren is in een tijd van armoede. Een tijd waarin mensen creatief met hun voedselvoorraad om moesten gaan. Het is een soort dunne aardappelpuree gemaakt met karnemelk. Zo maak je dit heerlijke recept:

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Visgerecht voor 4 personen

 • 1 spitskool
 • 2 sjalotten
 • een stuk rookworst (gegaard)
 • peper,  zout, kruidnagel
 • 1 kilo aardappels
 • 7 dl tot 1 liter karnemelk
 • zeewolf ( online bestellen )
 • een beetje bloem
 • bieslook
 • 2 stengels bosui
 • boter
 • olijfolie

Schil de aardappelen en kook ze gaar.  Maak de sjalot schoon en snijd deze in repen. Snijd de spitskool in dunne repen en spoel deze goed uit. Smelt de boter in een pan en de spitskool en sjalot toevoegen, kruiden met peper en zout.

Karnemelk lichtjes opwarmen met een klont boter en kruiden met peper, zout en kruidnagel. Wanneer de aardappels gaar zijn haal je de kruidnagel eruit, deze pureren en de warme karnemelk erdoor roeren. Dit moet echt lopend worden. Houd de tatjespap warm op een heel zacht vuurtje warm.

De zeewolf kruiden met peper, zout en met bloem bestrooien. Deze aanbakken in hete olijfolie met een klontje boter. Nadat hij aangebakken is op een zacht vuurtje zachtjes verder laten garen. Bij de spitskool worden de stukjes fijngesneden rookworst gevoegd. Deze wordt lekker warm in het vrijgekomen vocht van de spitskool.

Dresseren

Snij de bosui fijn. In een diep bord wordt er een bedje van spitskool met rookworst gelegd. Hierop komt de zeewolf en werk het af met bieslook en het groen van de bosui. Aan tafel wordt de tatjespap met behulp van een kannetje toegevoegd aan je gerecht.

Tafel Lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer