Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Deze steak sandwich uit Philadelphia is weer eens totaal iets anders dan de – eveneens Amerikaanse – hamburger. Serveer eens een broodje warm vlees.

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich – Bij een Amerikaans broodje warm vlees, denk je misschien meteen aan een hamburger. Maar de Philly steak sandwich is totaal iets anders. Philly – de liefkozende afkorting van de stad Philadelphia – staat in de VS gelijk aan kaas. Net zoals we het predikaat “Goudse” in Nederland daarmee associëren. En nee, het wordt ook geen cheeseburger! Je maakt het broodje met entrecôte, kaas en groente en het is werkelijk waar verrukkelijk. Binnen een kwartier staat het op tafel en daarmee is het zowel een feestelijke lunch als een vullende aanvulling voor bij een kom soep als avondmaal. Ik vond het recept in een Amerikaans kookboek en vind het altijd weer een groot plezier om te eten.


Amerikaans broodje warm vlees:

Philly steak sandwich

Snel vleesgerecht voor 4 personen:

  • 200 à 300 gram entrecôte, rib eye, of biefstuk
  • 4 lekkere langwerpige broodjes
  • 2 groene paprika’s
  • 1 flinke ui of 2 kleintjes
  • 1 bakje smeerkaas (150 à 200 ml)
  • 1 el. olie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
  • Zoete chilisaus naar smaak

Snijd de ui in dunne ringen en bak ze een beetje knapperig in wat boter en olijfolie in een koekenpan. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en voeg ze toe aan de uienringen. Roerbak ze nog ongeveer 3 minuten door op een redelijk hoog vuur.

Snijd het vlees in dunne reepjes en bak ze nog een minuutje mee. Als je koekenpan te vol dreigt te worden, kun je beter eerst de paprika en ui eruit vissen en in dezelfde pan vervolgens het vlees bakken.

Smelt de smeerkaas in een steelpannetje op het vuur, totdat de kaas een saus is geworden, of warm het bakje met kaas op in de magnetron.

Snijd de broodjes door, beleg met met het vlees/paprika/ui prutje, bestrooi met peper en zout naar smaak en schenk er wat smeerkaas en chilisaus over. Om je vingers bij af te likken!

Vinden jullie de Philly steak sandwich ook zo lekker? Laat het ons weten en laat een bericht achter!

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 Reacties
  1. Vanessa van Koppen zegt

    Leuk om zo’n positieve reactie te horen. Originele toevoeging Ook, die Boursin! Zo zie je hoe leuk het is om creatief in de keuken te zijn!

  2. The Flame zegt

    Echt heel lekker. Ik heb het met Boursin gemaakt. En ook echt om je vingers bij af te likken!

  3. Frana Berghout zegt

    We gaan er mee aan de slag.

  4. Vanessa zegt

    Nou, Keukenprinses, dat lijkt me een hele leuke manier om je biefstuk op te maken. Geniet ervan!

  5. Keuken prinses zegt

    Last ik nou net biefstuk in de vriezer hebben liggen. Ik ga dit zeker maken. Ben reuze benieuwd

  6. lijnchen zegt

    Ik heb de broodjes nog niet gemaakt, maar ik ben al een tijd op zoek naar lekkere broodjes, het is niet gemakkelijk voor mij want ik ben helemaal geen keukenprinses en maak me heel erg druk als ik eters krijg. Met dit recept heb ik alvast een lekker lunchgerecht. Alvast bedankt ik ga het snel maken. Groetjes van lijnie

  7. dennis zegt

    was zeker lekker

  8. Shar zegt

    yum…dat klinkt errug lekker. Ga ik maken van nog wat plakjes rollade, lijkt mij ook heerlijk. Op het idee van de smeerkaas was ik nooit gekomen, ik was weer met Cheddar in de weer gegaan, maar dit klinkt heerlijk! Bedankt!

    1. Vanessa van Koppen zegt

      Graag gedaan Shar, plakjes overgebleven rollade klinken ook heel goed. Zo zie je maar, dat creatief met kliekjes tot hele lekkere nieuwe dingen kunnen leiden!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.