- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich

Amerikaans broodje warm vlees [1]: Philly steak sandwich – Bij een Amerikaans broodje warm vlees, denk je misschien meteen aan een hamburger. Maar de Philly steak sandwich is totaal iets anders. Philly – de liefkozende afkorting van de stad Philadelphia – staat in de VS gelijk aan kaas [2]. Net zoals we het predikaat “Goudse” in Nederland daarmee associëren. En nee, het wordt ook geen cheeseburger! Je maakt het broodje met entrecôte, kaas en groente [3] en het is werkelijk waar verrukkelijk. Binnen een kwartier staat het op tafel en daarmee is het zowel een feestelijke lunch als een vullende aanvulling voor bij een kom soep als avondmaal. Ik vond het recept in een Amerikaans kookboek en vind het altijd weer een groot plezier om te eten.


Amerikaans broodje warm vlees:

Philly steak sandwich

Snel vleesgerecht[1] voor 4 personen:

Snijd de ui in dunne ringen en bak ze een beetje knapperig in wat boter en olijfolie in een koekenpan. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en voeg ze toe aan de uienringen. Roerbak ze nog ongeveer 3 minuten door op een redelijk hoog vuur.

Snijd het vlees in dunne reepjes en bak ze nog een minuutje mee. Als je koekenpan te vol dreigt te worden, kun je beter eerst de paprika en ui eruit vissen en in dezelfde pan vervolgens het vlees bakken.

Smelt de smeerkaas in een steelpannetje op het vuur, totdat de kaas een saus is geworden, of warm het bakje met kaas op in de magnetron.

Snijd de broodjes door, beleg met met het vlees/paprika/ui prutje, bestrooi met peper en zout naar smaak en schenk er wat smeerkaas en chilisaus over. Om je vingers bij af te likken!

Vinden jullie de Philly steak sandwich ook zo lekker? Laat het ons weten en laat een bericht achter!

 

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. vleesgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/