Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Amerikaans cheeseburgerbrood

Verwen jezelf en je gasten eens door dit Amerikaanse cheeseburgerbrood te serveren. Gevuld met cheddar cheese, bacon en rijk gekruid gehakt.

0 1.148

Amerikaans cheeseburgerbrood – Dat Amerikanen weten wat lekker is daar ben ik inmiddels wel achter, of het ook altijd goed voor ons is, daar valt over te discussiëren. Wel vind ik dat we onszelf af en toe best eens mogen verwennen en iets lekkers maken waarvan we weten dat we het niet té vaak moeten eten maar waar we wel af en toe heerlijk van kunnen genieten.

Dit Amerikaans cheeseburgerbrood is zo’n gerecht, cheddar cheese, bacon, goed gekruid gehakt en dit alles gewikkeld in een (pizza)deeg. Het gehakt heb ik op smaak gebracht met Amerikaanse hamburgerkruiden van Euroma. Een kruidenmelange met 100% kruiden die van je gehakt een echte hamburger maken. De natuurlijk gerookte paprika zorgt voor het  Amerikaanse tintje, de zwarte peper, komijn en nootmuskaat brengen je vlees heerlijk op smaak. De licht pittige cayennepeper en kruidige knoflook maken het helemaal af.

Voor het deeg gebruik ik het recept voor een pizzabodem welke we al eens eerder op Lekker Tafelen plaatste een mooi recept om een goed deeg voor dit brood mee te maken. Wel verdubbelde ik alle ingrediënten. Ik gebruikte dus;

  • 500 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 14 gram droge gist
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 milliliter lauwwarm water

Amerikaans cheeseburgerbrood

Vleesgerecht

 Met smaken als paprika, knoflook en cayennepeper geven de Amerikaanse hamburgerkruiden van Euroma je gehakt een krachtige, rijke hamburgersmaak mee.

  • pizzadeeg volgens recept
  • 13 plakken cheddar cheese
  • 12 plakken bacon
  • 1 kilo h-o-h gehakt
  • 5 eetlepels Amerikaanse hamburgerkruiden van Euroma
  • 6 augurken
  • 1 ui
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 losgeklopt ei

Bak in een droge koekenpan de plakken bacon aan. Snijd de augurken fijn. Pel de ui en snijd ook deze fijn. Meng in een kom het gehakt, de ui, de augurk en de hamburgerkruiden goed door elkaar en vorm van het gehakt een rol van ongeveer 30 centimeter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Druk in het midden van deze rol een gleuf, verdeel 4 plakken cheddar cheese in vier gelijke repen en stapel die vervolgens in de gleuf op elkaar.
Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 40 cm x 50 cm. Leg de overige plakken cheddar cheese op het deeg. Leg hierop de bacon. Neem de rol gehakt en leg deze op het deeg. Rol het deeg vervolgens om het gehakt. Druk de zijkanten van het deeg goed dicht. Leg het gevulde brood nu op een met bakpapier bekleed bakblik. Er zal vet uit het brood lopen, zeker als je h-o-h gehakt gebruikt. Neem daarom het liefst een bakplaat met een iets opstaande rand anders loopt het vet door je oven.
Bestrijk het brood met het losgeklopte ei en strooi er sesamzaadjes over. Bak het brood nu gaar in de voorverwarmde oven in 40 minuten.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer