• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
3
Asperges met kip in champignonsaus

Asperges met kip in champignonsaus – All you can eat, dat is het gevoel bij dit gerecht.

Echt lekker tafelen

Aan tafel! Je roept het, maar de kinderen hebben niet zo’n haast. Ze kijken eerst nog even hun TikTok filmpje af en komen dan schoorvoetend richting de tafel lopen. Jij suist met een hete pan voorbij en roept… “Pas op. Heet!” Ken je dat tafelmomentje? Wij kennen dat niet! Jij straks ook niet meer! Maak asperges met kip in champignonsaus en serveer dat met tagliatelle. De kinderen slaan de TikTok filmpjes over en komen helpen in de keuken. Op het moment dat jij dit gerecht serveert zitten ze keurig aan tafel te wachten tot jij het eten eindelijk serveert. Dat (we leggen daar graag de nadruk op) is écht Lekker Tafelen.

Hollandse asperges met kip in champignonsaus

Het witte goud uit Limburg. Toch? Nou niet meer, hoor! Asperges komen tegenwoordig uit het hele land. Je kunt daar heel vorstelijk over doen, maar het is gewoon een groente. Een lekkere groente wel te verstaan. Het leuke aan Hollandse asperges is dat ze niet jaarrond verkrijgbaar zijn. Seizoenen zijn er om van te houden en om naar uit te kijken. Echt iedereen die door een stad slentert en de eerste asperges bij een groenteman ziet liggen krijgt daarvan een glimlach op zijn gezicht. Dat zijn seizoenen. Met dit feit in gedachten wordt asperges met kip in champignonsaus een extra feestelijk gerecht om op tafel te zetten.

Ordinaire kipfilet of…

Een kilo voor 5 euro. Zo, dat heb je weer even snel verdiend. Met een beetje geluk krijg je er ook nog spaarzegeltjes bij. Je begrijpt, zo moet het dus niet! Want vanavond na het eten zet je de televisie aan en zie je bij bijvoorbeeld Keuringsdienst van Waarde dat zo’n kippetje geen dier maar een massaproduct is. Denk dus even na voor je die kipfilet koopt. Laat je adviseren door een slager of poelier en koop iets echts. Je betaalt een paar centen meer voor dat pure stukje kipfilet, maar dan eet je ook wel veel lekkerder. Een goed gerecht begint echt bij de inkoop, vooral bij de inkoop van vlees.

Pasta en saus

Asperges met kip in champignonsaus serveer je met tagliatelle. Weet je dat er ook in tagliatelle enorme verschillen zijn. Vooral als je deze bij asperges serveert, neem je een tagliatelle waar extra ei in verwerkt is. Daar moet je wat langer naar zoeken, maar dat scheelt weer een hele serie TikTok filmpjes. De kinderen zoeken graag mee! Serveer het vervolgens met een homemade champignonsaus. Niet poeder uit een zakje waar je wat water bij giet. Nee, verse champignons (de kinderen snijden ze wel) verdwijnen in een saus waar je zelf heel veel smaak aan mee kunt geven. Oh, en mensen, zout is niet de enige smaakmaker hè.

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Asperges met kip in champignonsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • asperges, zoveel als je lust
  • 4 kipfilets
  • 3 dl volle room
  • 30 g roomboter
  • zout en peper
  • 1 el citroenrasp
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g champignons in vieren gesneden
  • fijn gesneden peterselie ter garnering
  • citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges met kip in champignonsaus:

Verwarm de oven voor op 180° C. Laat in een goed verhitte grillpan de met peper en zout gekruide kipfilets langs beide zijden even grillen. Leg ze in een vuurvaste schotel en laat ze verder garen in de oven.

Zet ondertussen twee pannen op met kokend gezouten water. Dompel in de ene de geschilde asperges gedurende een 15 minuten. Neem ze eruit en laat uitlekken op een handdoek. In de andere kook je de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.

Smelt de roomboter in een steelpan en meng er de room door. Laat inkoken en doe er het citroensap en de citroenrasp bij.
Kook de champignons in kokend water met wat citroensap in om de kleur te behouden. Giet af.

Doe vijf eetlepels van de ingekookte room bij de tagliatelle en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de champignons bij de rest van de room en meng er wat gehakte peterselie onder.

Serveer de tagliatelle op een voorverwarmd bord. Leg er de asperges op en de in plakken versneden gegrilde kipfilet. Werk af met de champignonsaus, peterselie en een partje citroen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteTagliatelleVlees
DeelPin117Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Kip in ketjapsaus
Vleesgerechten

Kip in ketjapsaus

Reacties 3

  1. ZeBra says:
    1 jaar geleden

    Klinkt lekker maar is 2 minuten asperges koken niet heel erg kort of zie ik iets over het hoofd?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Oeps, sorry daar is inderdaad een foutje ingeslopen. Dank voor het melden! We hebben het in het recept aangepast.

      Beantwoorden
  2. cas says:
    6 jaar geleden

    lekker

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen