Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met kip in champignonsaus

“All you can eat” dat is het gevoel bij dit aspergegerecht. Asperges met kip in champignonsaus is een alledaagse maaltijd voor asperge liefhebbers.

1 4.413

Asperges met kip in champignonsaus – Asperges, de groente die je officieel alleen tijdens een bepaalde periode kunt vinden, namelijk van de 2e week van april tot tot juni. De traditie wil dat de laatste asperges geoogst worden met het hoogfeest van de heilige Johannes de Doper. En dit is op 24 juni.

Er zijn drie soorten asperges, de witte, de groene en de paarse. Deze laatste zijn wat minder bekend. Ze komen allemaal van dezelfde plant, maar hun kleur wordt bepaald door de teeltmethode.

Schoonmaken

Asperges maak je schoon door eerst de houterige onderkant eraf te snijden. Dan schil je ze met een dunschiller van net onder de punt naar beneden. Vervolgens snijd je de asperges allemaal op dezelfde lengte en bind je ze samen in een bundel.
Asperges kan je stomen of in de pan stoven met wat boter of olie. Maar een hele eenvoudige en snelle manier is de asperges een minuutje of twee onder te dompelen in kokend gezouten water en ze te laten uitlekken op een keukenhanddoek.

Ikzelf ben verlekkerd op asperges op de klassieke wijze, met een beetje gesmolten roomboter en een verkruimeld hard gekookt eitje.
Maar de bereiding met pasta hieronder is ook niet om te versmaden. Het water staat mij hier ook al in de mond.


Asperges met kip in champignonsaus

Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen

 • asperges, zoveel als je lust
 • 4 kipfilets
 • 400 g tagliatelle
 • 3 dl volle room
 • 30 g roomboter
 • zout en peper
 • 1 el citroenrasp
 • 1 el citroensap
 • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
 • 250 g champignons in vieren gesneden
 • fijn gesneden peterselie ter garnering
 • citroen

Zo maak je asperges met kip in champignonsaus:

Verwarm de oven voor op 180° C. Laat in een goed verhitte grill pan de met peper en zout gekruide kipfilets langs beide zijden even grillen. Leg ze in een vuurvaste schotel en laat ze verder garen in de oven.

Zet ondertussen twee pannen op met kokend gezouten water. Dompel in de ene de geschilde asperges gedurende een twee minuten. Neem ze eruit en laat uitlekken op een handdoek. In de andere kook je de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.

Smelt de roomboter in een steelpan en meng er de room door. Laat inkoken en doe er het citroensap en de citroenrasp bij.
Kook de champignons in kokend water met wat citroensap in om de kleur te behouden. Giet af.

Doe vijf eetlepels van de ingekookte room bij de tagliatelle en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de champignons bij de rest van de room en meng er wat gehakte peterselie onder.

Serveer de tagliatelle op een voor verwarmd bord. Leg er de asperges op en de in plakken versneden gegrilde kipfilet. Werk af met de champignonroomsaus, peterselie en een partje citroen.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
 1. cas zegt

  lekker

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer