• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

door Redactie
in Vleesgerechten
0
1
Asperges met kip in champignonsaus

Asperges met kip in champignonsaus – Asperges, de groente die je officieel alleen tijdens een bepaalde periode kunt vinden, namelijk van de 2e week van april tot tot juni. De traditie wil dat de laatste asperges geoogst worden met het hoogfeest van de heilige Johannes de Doper. En dit is op 24 juni.

Er zijn drie soorten asperges, de witte, de groene en de paarse. Deze laatste zijn wat minder bekend. Ze komen allemaal van dezelfde plant, maar hun kleur wordt bepaald door de teeltmethode.

Schoonmaken

Asperges maak je schoon door eerst de houterige onderkant eraf te snijden. Dan schil je ze met een dunschiller van net onder de punt naar beneden. Vervolgens snijd je de asperges allemaal op dezelfde lengte en bind je ze samen in een bundel.
Asperges kan je stomen of in de pan stoven met wat boter of olie. Maar een hele eenvoudige en snelle manier is de asperges een minuutje of twee onder te dompelen in kokend gezouten water en ze te laten uitlekken op een keukenhanddoek.

Ikzelf ben verlekkerd op asperges op de klassieke wijze, met een beetje gesmolten roomboter en een verkruimeld hard gekookt eitje.
Maar de bereiding met pasta hieronder is ook niet om te versmaden. Het water staat mij hier ook al in de mond.

Asperges met kip in champignonsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • asperges, zoveel als je lust
  • 4 kipfilets
  • 3 dl volle room
  • 30 g roomboter
  • zout en peper
  • 1 el citroenrasp
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g champignons in vieren gesneden
  • fijn gesneden peterselie ter garnering
  • citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges met kip in champignonsaus:

Verwarm de oven voor op 180° C. Laat in een goed verhitte grill pan de met peper en zout gekruide kipfilets langs beide zijden even grillen. Leg ze in een vuurvaste schotel en laat ze verder garen in de oven.

Zet ondertussen twee pannen op met kokend gezouten water. Dompel in de ene de geschilde asperges gedurende een twee minuten. Neem ze eruit en laat uitlekken op een handdoek. In de andere kook je de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou warm.

Smelt de roomboter in een steelpan en meng er de room door. Laat inkoken en doe er het citroensap en de citroenrasp bij.
Kook de champignons in kokend water met wat citroensap in om de kleur te behouden. Giet af.

Doe vijf eetlepels van de ingekookte room bij de tagliatelle en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de champignons bij de rest van de room en meng er wat gehakte peterselie onder.

Serveer de tagliatelle op een voor verwarmd bord. Leg er de asperges op en de in plakken versneden gegrilde kipfilet. Werk af met de champignonroomsaus, peterselie en een partje citroen.

Tafel lekker

Tags: GroenteGroenten - Stengelgroenten - AspergesStengelgroentenTagliatelleVleesVlees - KipVlees - Kipfilet
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Reacties 1

  1. cas says:
    5 jaar geleden

    lekker

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen