• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Bavette uit de oven

Je hebt er bij dit recept geen omkijken naar en het is snel klaar.

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
bavette uit de oven

Bavette uit de oven; lekker, makkelijk en snel een heerlijk mals vlees op tafel.

Bavette staat bekend als barbecuevlees

Bavette staat bekend als vlees voor op de barbecue, maar maak ook eens bavette uit de oven. Je hebt er geen omkijken naar en het is snel klaar. Het enige wat je niet moet vergeten is om het rundvlees een dag van tevoren in de marinade te zetten. Bavette, ook wel vanglap genoemd, wordt vaak gebruikt in gehakt of als stoofvlees, omdat hij een lange grove draad heeft. Maar als je dit vlees marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt heb je een geweldig smaakvol stukje vlees wat echt niet taai is, maar bijna smelt in de mond.

Als je een bavette marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt heb je een geweldig smaakvol stukje vlees wat echt niet taai is, maar bijna smelt in de mond

Marinade niet alleen voor de smaak

Als je bavette uit de oven, van de grill of in de pan maakt is het altijd aan te raden om dit stuk vlees te marineren. Dat marinade smaak toevoegt weten we wel maar de zuren uit de marinade zorgen ervoor dat het bindweefsel afbreekt en het vlees zachter wordt. Zorg dus altijd dat er behalve kruiden ook een zuur in de marinade zit. Dit zuur kan wijn, azijn, tomatenpuree of vruchtensap zijn.

Tip: serveer de bavette met warme tortilla’s en zure room

Als complete maaltijd uit de oven

Om de maaltijd compleet te maken hebben we de groenten er in de oven bij gedaan. Je kunt natuurlijk ook de bavette alleen in de oven schuiven en met andere bijgerechten serveren. De bavette is op smaak gebracht met een eigen mengeling van cajunkruiden het recept vind je hier. We raden aan om bij het garen van grote stukken vlees een vleesthermometer te gebruiken, dit omdat de diktes van het vlees nogal eens kunnen verschillen. Door de thermometer in het dikste deel van het vlees te steken kun je de gaarheid goed volgen. Deze meters zijn in bijna iedere huishoudzaak te koop en hoeven echt geen fortuin te kosten.

bavette 2
bavette uit de oven 1

 

Bavette uit de oven

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een bavette van ongeveer 1 kg
  • 1 + 1 eetlepels cajun kruiden
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 2 + 1 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 600 gram voorgekookte aardappels, in stukken
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • een bakje kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavette uit de oven:

Meng 1 eetlepel cajunkruiden, 2 eetlepels olijfolie, het limoensap, sojasaus en 1 in stukken gesneden takje rozemarijn en smeer hier het vlees mee in. Verpak het vlees in een vacuüm of zipp-lock zak en duw er zo veel mogelijk lucht uit. Leg een nacht of langer in de koelkast om te marineren.

Meng de groenten en aardappels samen met de rest van de cajunkruiden en de olijfolie. Haal het vlees een kwartiertje voor bereiding uit de koeling. Warm de oven voor op 225 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en leg er het vlees met alle marinade op. Verdeel er de groenten omheen en bestrooi met stukjes rozemarijn. Zet een vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees en zet alles in de oven. De tijd is moeilijk te bepalen, dit heeft met meerdere factoren te maken, namelijk de starttemperatuur van het vlees, de dikte van het vlees en de kracht van je oven. Houdt dus de thermometer in de gaten, hier hadden we een kerntemperatuur van 55 graden en het stuk vlees was niet erg dik. Houd er rekening mee dat het vlees tijdens het rusten nog iets na gaart. Wil je liever iets roder vlees houdt dan 45 tot 50 graden aan voor gaar tot max 65. Heeft het vlees deze temperatuur bereikt? Haal dan alles uit de oven. Verpak het stuk vlees in een stuk aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten. Roer de groenten om en zet deze nog 10 minuten terug in de oven. Verdeel de groenten over een grote (voorverwarmd in de oven) ovenschaal met in het midden plaats voor het vlees. Snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken en leg dit bij de groenten. Bestrooi alles met de ringetjes lente-ui en serveer de bavette uit de oven direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Bavette
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen