• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Bavette uit de oven

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
bavette uit de oven

Bavette uit de oven; lekker, makkelijk en snel een heerlijk mals vlees op tafel.

Bavette staat bekend als barbecuevlees

Bavette staat bekend als vlees voor op de barbecue, maar maak ook eens bavette uit de oven. Je hebt er geen omkijken naar en het is snel klaar. Het enige wat je niet moet vergeten is om het rundvlees een dag van tevoren in de marinade te zetten. Bavette ook wel vanglap genoemd word vaak gebruikt in gehakt of als stoofvlees omdat hij een lange grove draad heeft. Maar als je dit vlees marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt heb je een geweldig smaakvol stukje vlees wat echt niet taai is, maar bijna smelt in de mond.

Als je een bavette marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt heb je een geweldig smaakvol stukje vlees wat echt niet taai is, maar bijna smelt in de mond

Marinade niet alleen voor de smaak

Als je bavette uit de oven, van de grill of in de pan maakt is het altijd aan te raden om dit stuk vlees te marineren. Dat marinade smaak toevoegt weten we wel maar de zuren uit de marinade zorgen ervoor dat het bindweefsel afbreekt en het vlees zachter wordt. Zorg dus altijd dat er behalve kruiden ook een zuur in je marinade zit. Dit zuur kan wijn, azijn, tomatenpuree of vruchtensap zijn.

Tip: serveer de bavette met warme tortilla’s en zure room

Als complete maaltijd uit de oven

Om de maaltijd compleet te maken hebben we er de groenten in de oven bij gedaan. Je kunt natuurlijk ook de bavette alleen in de oven schuiven en met andere bijgerechten serveren. De bavette is op smaak gebracht met een eigen mengeling van cajunkruiden het recept vind je hier. We raden aan om bij het garen van grote stukken vlees een vleesthermometer te gebruiken, dit omdat de diktes van het vlees nogal eens kunnen verschillen. Door de thermometer in het dikste deel van het vlees te steken kun je de gaarheid goed volgen. Deze meters zijn in vrijwel iedere huishoudzaak te koop en hoeven echt geen fortuin te kosten.

bavette 2
bavette uit de oven 1

 

Bavette uit de oven

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een bavette van ongeveer 1 kg
  • 1 + 1 eetlepels cajun kruiden
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 2 + 1 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 600 gram voorgekookte aardappels, in stukken
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • een bakje kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavette uit de oven:

Meng 1 eetlepel cajunkruiden, 2 eetlepels olijfolie, het limoensap, sojasaus en 1 in stukken gesneden takje rozemarijn en smeer hier het vlees mee in. Verpak het vlees in een vacuüm of zipp-lock zak en duw er zo veel mogelijk lucht uit. Leg een nacht of langer in de koelkast om te marineren.

Meng de groenten en aardappels samen met de rest van de cajunkruiden en de olijfolie. Haal het vlees een kwartiertje voor bereiding uit de koeling. Warm de oven voor op 225 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en leg er het vlees met alle marinade op. Verdeel er de groenten omheen en bestrooi met stukjes rozemarijn. Zet een vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees en zet alles in de oven. De tijd is moeilijk te bepalen dit heeft met meerdere factoren te maken, namelijk de starttemperatuur van het vlees, de dikte van het vlees en de kracht van je oven. Houdt dus de thermometer in de gaten, hier hadden we een kerntemperatuur van 55 graden en het stuk vlees was niet erg dik. Houd er rekening mee dat het vlees tijdens het rusten nog iets na gaart. Wil je liever iets roder vlees houdt dan 45 tot 50 graden aan voor gaar tot max 65. Heeft het vlees deze temperatuur bereikt? Haal dan alles uit de oven. Verpak het stuk vlees in een stuk aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten. Roer de groenten om en zet deze nog 10 minuten terug in de oven. Verdeel de groenten over een grote (voorverwarmd in de oven) ovenschaal met in het midden plaats voor het vlees. Snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken en leg dit bij de groenten. Bestrooi alles met de ringetjes lente-ui  en serveer de bavette uit de oven direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - BavetteVlees - Rundvlees
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen