• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Bavette uit de pan met knoflookboter

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
2
bavette knoflookboter

Bavette uit de pan; liefhebbers van echt smaakvol vlees zullen zeker genieten van deze in de pan gebakken bavette met een zalige saus van knoflookboter.

Bavette een goed alternatief voor bief

We kennen bavette vooral van de barbecue, maar bavette ook wel vanglap genoemd wordt ook vaak gebruikt in gehakt of als stoofvlees omdat hij een lange grove draad heeft. Als je dit vlees marineert en in dunne plakjes op de draad snijdt heb je een geweldig smaakvol stukje rundvlees wat, als het goed is klaargemaakt, niet onder doet voor een biefstuk.

Maak een vrij dun stuk vlees dikker door het dubbel te vouwen voor het bakken voor een rosé binnenkant

Dikke stukken voor rood vlees

Bavette is een lange vrij dikke lap rundvlees en dus niet zoals bijvoorbeeld rosbief mooi rond. Wil je toch vlees medium of rood gebakken vouw het dan dubbel en bind het eventueel met slagerstouw bij elkaar zodat je een dikker stuk vlees hebt. Op deze manier kun je het even fel aanbakken in de pan voor een mooie bruine korst zonder dat het te gaar wordt. Daarna haal je de bavette uit de pan en laat je het zoals alle vleesgerechten die je kort bakt rusten zodat de sappen tijdens het snijden niet allemaal uit het vlees lopen. In de tijd dat het vlees rust maak je de saus. Voor het snijden haal je het vlees even door de warme saus zodat deze het hele stuk vlees bedekt wat het extra lekker maakt. De rest van de saus serveer je er apart bij.

bavette met knoflookboter

Bavette uit de pan

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 740 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • bavette van 600-800 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel + 1 glas witte wijn
  • peper en zout
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 3 takjes platte peterselie grof gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavette uit de pan;

Dep de bavette droog. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijn en 1 uitgeperst teentje knoflook en besmeer hiermee het hele stuk vlees. Bestrooi het vlees lichtjes met zwarte peper uit de molen. Vouw of rol het vlees op en doe deze in een zipp-lock bag waar je zo veel mogelijk lucht uitlaat. Leg minimaal een nacht in de koelkast om te marineren.

Snijd de knoflook met een mes in kleine stukjes. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en eventueel nog iets peper. Vouw het vlees dubbel of rol het op. Bind het eventueel samen met 3 stukken slagerstouw. Verwarm een pan met dikke bodem en laat hierin 2 eetlepels boter smelten. Bak het vlees kort aan op een hoog vuur tot het mooi bruin van kleur is. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan beide zijden. Zet het vuur laag en leg de bavette op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Smelt de resterende boter in de pan en bak de knoflook zachtjes aan. Blus dit af met een glas witte wijn en laat dit 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Roer de aanbaksels goed los want deze geven veel smaak. Voeg er als laatste de gehakte peterselie aan toe. Leg nu de bavette weer in de pan, wentel deze kort door de hete saus zodat het hele stuk vlees een dun laagje saus heeft. Leg de bavette uit de pan op een snijplank en snij er met een zeer scherp mes mooie dunne plakken van. Serveer er de resterende saus er apart bij.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Bavette
DeelPin24Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Reacties 2

  1. Lies says:
    2 maanden geleden

    Hier staat geen recept bij?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Excuses Lies, inmiddels staat die er wel 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen