• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Beef back ribs in smokey whiskey marinade

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Beef back ribs in smokey whiskey marinade

Beef back ribs in smokey whiskey marinade – Heb jij al eens runderspareribs van de BBQ gegeten? Ze zijn het grote broertje van de varkensspareribs zeg maar. In Nederland zijn ze niet zo heel erg bekend. Maar dat gaat ongetwijfeld veranderen. Steeds vaker worden de sateetjes en hamburgers, die traditioneel bij een Nederlandse BBQ geroosterd worden, vervangen door één groter stuk vlees. Als je van rundvlees houdt moet je deze beef back ribs in smokey whiskey marinade echt eens proberen. Het kost een beetje tijd, maar dan heb je ook iets heel lekkers!

Runderspareribs kopen

De beef back ribs, het Engelse woord zegt het al, zijn de ribben die worden gesneden uit de rug van het rund. Hoe ze precies gesneden worden kan wat verschillen per slager. In de supermarkt zul je ze waarschijnlijk niet gaan vinden. Je zult dus naar de slager moeten. En een goede slager kan je ook iets vertellen over het vlees. In dit geval hoe de ribben gesneden zijn en hij of zij kan je ook nog wat bereidingstips geven als je daar om vraagt.

Marineren

Als je goede kwaliteit rundvlees koopt, dan kun je besluiten om het niet te marineren. Goed en smaakvol vlees kan in principe toe met wat peper en zout. Maar omdat het wel leuk en lekker is om eens een andere smaak toe te voegen aan het vlees, kun je dat doen door het vlees te marineren. Voor het recept van beef back ribs in smokey whiskey marinade hebben we een pittige marinade gemaakt van onder andere barbecuesaus en whiskey. De bereidingstijd van de beef back ribs in smokey whiskey marinade is ongeveer 3 uur. In het recept staat een langere tijd. Hier is 3 uur marineren in mee genomen. Je kunt het vlees ook een hele nacht laten marineren.

Verbrand? Nee, ‘bark’!

Het vlees op de foto is wat donker van kleur geworden na het bereiden. Dit is niet verbrand, maar een iets wat in het Engels of Amerikaans ‘bark’ wordt genoemd. De donkergekleurde korst om de runderspareribs ontstaat door het karameliseren van de natuurlijke suikers in het vlees, maar in dit geval ook door de marinade. De marinade bevat suiker en dit gaat ook karameliseren.

beef back ribs in marinade
Beef back ribs op het rooster

Beef back ribs in smokey whiskey marinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 360 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 beef back ribs van ongeveer 800 gram per stuk, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels whiskey
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • 4 eetlepels barbecuesaus

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: barbecue met deksel, aluminiumfolie en kernthermometer.

Zo maak je beef back ribs in smokey whiskey marinade:

Meng in een kom de chilipoeder, het gerookt paprikapoeder, de whiskey, het citroensap, de olie en de barbecuesaus. Smeer de beef back ribs hiermee in en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat de runderspareribs minimaal 3 uur marineren. Langer mag ook. Haal ze een uur voor dat je ze op de BBQ legt weer uit de koelkast. Zo komt het vlees op de juiste temperatuur voor de bereiding.

Verhit de barbecue tot 150 graden.

Rooster de beef back ribs rondom bruin. Niet te donker, want door het karameliseren van de suikers in het vlees en de marinade worden ze vanzelf donkerder. Haal het vlees van het rooster en verpak het in aluminiumfolie. Leg het vlees terug in de BBQ en sluit het deksel. Zorg dat de temperatuur van de BBQ tussen de 120 en maximaal 140 graden blijft. Draai de pakketjes af en toe om. Als het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden heeft, zijn de beef back ribs in smokey whiskey marinade goed gaar. Dit duurt 2,5 tot 3 uur. Het vlees zal nu makkelijk van het bot loslaten.

Haal het vlees van de BBQ en verwijder de aluminiumfolie. Dit kan een beetje vastgeplakt zitten, maar je kunt het voorzichtig lostrekken. Snijd de ribben in porties en serveer direct. Lekker met een salade en stokbrood.

Tafel lekker !!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen