Beef back ribs van de BBQ – Als je van barbecueën houdt, ken je ongetwijfeld de spareribs. Wat in Nederland algemeen onder spareribs wordt verstaan, zijn de ribben van het varken. Maar wist je dat er ook runderspareribs verkocht worden? En dat je die heerlijk op de barbecue kunt bereiden? Nee? Ga dan snel op zoek naar deze beef back ribs, want ze zijn verschrikkelijk lekker. Bereiden kost wel even wat tijd. Maar hé, op een zwoele zomeravond met een glas wijn of een biertje in de hand is dat toch helemaal niet erg!
Runderspareribs
De Engelse naam zegt het al, beef back ribs, ribben gesneden uit de rug van het rund. Ze zijn een beetje groter dan de bekende varkensspareribs. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden. Beef back ribs van de BBQ zijn erg lekker, maar heb je geen barbecue, of wil je ze liever in de oven bereiden? Geen probleem, ook dat gaat prima! Omdat het vlees langzaam wordt gegaard, en op een lagere temperatuur, heb je straks vlees dat zo van het bot valt. Uiteraard staat en valt het eindresultaat met de kwaliteit vlees die je koopt. In de supermarkt zul je waarschijnlijk geen beef back ribs vinden. Dus ga op zoek naar een goede slager. Deze kan je meer vertellen over de herkomst van het vlees en kan je ook tips meegeven over de bereiding.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Soms is simpel het allerlekkerst!
We geven je hier een recept voor een basic bereiding van beef back ribs. Dat betekent zonder marinade, alleen op smaak gebracht met wat peper en zout. Dat klinkt misschien wat simpel, maar als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.
Als je rundvlees van echt goede kwaliteit gebruikt, dan heb je voor heerlijke beef back ribs van de BBQ eigenlijk niet meer nodig.
Beef back ribs van de BBQ
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 beef back ribs van ongeveer 800 gram per stuk, op kamertemperatuur
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Verder nodig: barbecue met een deksel, aluminiumfolie, kernthermometer.
Zo maak je beef back ribs van de BBQ:
Verhit de BBQ tot ongeveer 150 graden.
Rooster de beef back ribs rondom bruin. Let er op dat ze niet verbranden. Haal ze van de BBQ. Bestrooi de ribs met peper en zout.
Verpak de runderspareribs vervolgens in aluminiumfolie en leg ze terug op het rooster. Doe het deksel van de BBQ dicht en zorg dat de temperatuur in de BBQ tussen de 120 en 140 graden blijft. Keer de pakketjes af en toe om.
Aan het einde van de bereidingstijd is de kerntemperatuur ongeveer 90 graden. Haal de beef back ribs van de BBQ en verwijder het aluminiumfolie. Snijd de runderspareribs in porties en serveer met een lekkere BBQ saus en een aardappelsalade of stokbrood.
Tafel lekker !!