Biefstuk met champignonroomsaus – een van de populairste sauzen voor biefstuk of varkenshaas. Deze maak je niet uit een pakje maar helemaal zelf.
Champignonroomsaus
Als er een saus is die je echt zelf moet maken dan is het wel de champignonroomsaus. Want ben jij ooit lekkere champignons tegengekomen in een saus gemaakt met een zakje? Misschien wel als je deze er zelf aan toevoegt, maar dan kun je met hetzelfde werk ook de hele saus zelf maken. Zelfgemaakte champignonroomsaus bevat echte champignons en ook nog een veel minder zout. Wel zo lekker bij je biefstuk.
Biefstuk champignonroomsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken
- 2 x 25 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 25 gram bloem
- 1 ui
- 200 ml bouillon
- 200 gram champignons
- 2 takjes peterzelie
- zout
- peper
- 50 - 100 ml slagroom
Bereidingswijze van dit recept
Haal de biefstuk uit de koelkast en leg deze op een schone snijplank om even op temperatuur te komen. Verwarm de bouillon en snij de champignons in schijfjes. Kook de schijfjes champignons in ongeveer 5 minuten in de bouillon tot deze beetgaar zijn. Haal ze uit het vocht en zet apart.
Snij de ui zeer fijn. Verwarm de boter en laat de ui hierin zacht smoren. Laat deze niet bruin worden. Boe de bloem erbij en roer goed door tot de bloem gaar is. Voeg de bouillon in etappes toe en roer steeds goed door. Laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout wanneer nodig. Voeg de champignons en de room toe en zet opzij. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en voeg er een eetlepel olie aan toe. Bestrooi je vlees met peper en zout. Bak beide kanten 1 minuut en draai het vuur dan lager en laat de biefstuk nog een minuut of 3 op laag vuur garen voor een medium biefstuk. Leg de biefstukken op een bord en laat deze even rusten. Snij de peterselie en voeg ook deze toe aan de saus. Warm alles goed door. Leg de biefstuk op een bord en schep er een lepel saus overheen. Serveer de biefstuk met champignonroomsaus direct.
Tafel lekker !!