Biefstuk met gebakken champignons en ui – Een goed voorbeeld dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn om lekker te koken.
Biefstuk, wanneer je snel maar vooral ook lekker wil eten
Wanneer je weinig tijd hebt en toch lekker wil eten is biefstuk een prima stukje vlees. Het is lekker snel klaar en de saus of in dit geval de champignons en uien kun je in dezelfde tijd bakken. Serveer de biefstuk met een lekkere snee brood en een salade. Zo heb je in vrij korte tijd een geweldig lekkere en zeker ook volwaardige maaltijd op tafel staan.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Biefstuk met gebakken champignons en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken
- 25 gram olie
- 2 x 25 gram boter
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 50 gram ontbijtspek
- peper
- zout
- takje verse tijm ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je biefstuk met gebakken champignons en ui:
Haal de biefstuk uit de koeling en laat deze even op temperatuur komen. Snij de ui in halve ringen en de champignons naar wens in kwarten of plakjes. Snij het spek in kleine stukjes. Verwarm 25 gram boter en bak hierin het spek. Voeg er de champignons aan toe en laat bakken tot deze weer bijna droog zijn. Voeg er de ui aan toe en bak alles samen gaar. Voeg er de tijm aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en voeg er een eetlepel olie aan toe. Bestrooi je vlees met peper en zout. Bak beide kanten 1 minuut en draai het vuur dan lager en laat de biefstuk nog een minuut of drie op laag vuur garen voor een medium biefstuk. Leg de biefstukken op een bord en laat deze even rusten. Warm de gebakken champignons en ui even door en serveer deze bij de biefstuk.
Tafel lekker !!