Biefstuk met roquefortsaus – Maak je biefstuk compleet met deze romige roquefortsaus. Blauwe kaas en biefstuk, een perfecte combinatie van smaken.
Biefstuk is luxe en hopelijk heb je dat besef altijd als je een biefstukje koopt. Je kunt voor de laagste prijs gaan of je kunt voor kwaliteit kiezen. Een combinatie van die twee bestaat eigenlijk niet. Als je dan biefstuk eet, eet dan een goede biefstuk en behandel dat mooie stukje vlees met heel veel liefde. Maak biefstuk met roquefortsaus dan komt dat echt goed. Daar ga je ’s avonds even echt voor zitten.
Laat zien wat je hebt
Als je een roquefortsaus maakt, is het leuk om te laten zien dat je ook echt roquefort hebt gebruikt. Je maakt eerst een witte basissaus met melk. Hieraan voeg je ongeveer 2/3 van je kaas aan toe en laat dit in de saus smelten.
Door niet alle kaas ineens toe te voegen krijg je een romige saus met stukjes heerlijke krachtige kaas. Later verdeel je de rest van de kaas over de saus. Goed voor de smaak, maar ook zeker voor het uiterlijk.
Wat eet je erbij?
Een biefstukje is natuurlijk geen hoofdgerecht. Daar hoort meer bij. Toch is biefstuk met roquefortsaus al een belangrijk deel van je maaltijd. Je kunt er van alles bij bedenken natuurlijk maar vaak is eenvoud de kracht. Als je die biefstuk en de saus met liefde maakt wil je dat natuurlijk ook met de bijgerechten. Denk aan echte Vlaamse frieten bijvoorbeeld met huisgemaakte mayonaise en een verse salade. Deze ovenaardappelen met gerookte paprika kun je trouwens ook heel goed serveren bij de biefstuk met roquefortsaus. Met een eenvoudige, maar superlekkere bindsla met tomatensalsa is het feest compleet.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Biefstuk met roquefortsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken
- 2 x 25 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 25 gram bloem
- 250 ml melk
- zout
- peper
- 50 ml slagroom
- 150 gram Roquefort
Bereidingswijze van dit recept
Biefstuk met roquefortsaus maak je zo:
Haal de biefstuk uit de koelkast en leg deze op een schone snijplank om even op temperatuur te komen.
Smelt de boter voor de saus in een steelpannetje en roer er de bloem doorheen. Roer net zo lang tot de bloem gaar is, dit zie je doordat er een laagje op de bodem van je pan komt. Voeg er nu in 3 gedeeltes je vocht aan toe. Roer steeds totdat je saus weer egaal is voordat je de volgende portie melk toevoegt. Voeg ⅔ van je kaas aan de saus toe en roer dit er krachtig doorheen.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en voeg er een eetlepel olie aan toe. Bestrooi je vlees met peper en zout. Bak beide kanten een minuut en draai het vuur dan lager en laat de biefstuk nog een minuut of drie op laag vuur garen voor een medium biefstuk. Leg de biefstukken op een bord en laat deze even rusten.
Kook de saus nog even goed door en breng de roquefort saus op smaak met royaal peper en een klein beetje zout. Leg de biefstukken op de borden en schep een beetje roquefortsaus half over het vlees en verkruimel er wat stukjes kaas overheen.
Serveer Vlaamse frieten en een verse salade bij de biefstuk met roquefortsaus.
Tafel lekker !!