Biefstuk van de grill; een heerlijk en eerlijk recept met een marinade om een lekkere malse biefstuk op tafel te zetten.
Marineren voor malsheid en smaak
Biefstukken zijn er in veel kwaliteiten. Voor de barbecue wordt er vaak een goedkopere biefstuk gekocht omdat er nog heel veel andere soorten vlees zijn of omdat het budget het niet toelaat. Het nadeel van de goedkopere biefstuk is dat ze al snel taai worden.
Voor het maken van biefstuk van de grill helpt de slager je vaak een handje en doet het vlees voor je door een vermalser. Dat is fijn, want door al die kleine sneetjes kan de marinade mooi in het vlees trekken. Maar ook zonder al die sneetjes maakt een marinade het rundvlees zachter.
Biefstuk van de grill met lekker veel smaak
In deze marinade gebruiken we lekker veel specerijen waaronder gerookt paprikapoeder wat de gegrilde biefstuk nog een extra rooksmaak mee geeft. De zuren van de azijn uit de marinade breken eiwitten af wat het vlees zachter maakt. Maar ook een goede biefstuk van de grill vindt dat badje van marinade wel fijn. De smaken van de kruiden geven het vlees een echte oppepper.
BBQ- kruidenmix
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl rozemarijn
- 3 tl oregano
- 1 tl nootmuskaat
- 6 tl grove zwarte peper
- 2 tl chili-flakes
- 3 tl gedroogde uien stukjes
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Meng alles door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Biefstuk van de grill
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 biefstukken van +/- 150 gram
- 6 eetlepels olie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels bbq-kruidenmix
- zout naar smaak
- takjes tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je biefstuk van de grill:
Meng voor de marinade de specerijen met de olie en azijn. Bestrijk hiermee de biefstukken en zet dit afgedekt minimaal 3 uur koel weg om de smaken in te laten trekken.
Haal de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verhit de grill tot zeer heet. Gril de biefstuk 3 tot 4 minuten aan beide kanten. Leg ze op een plank en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel de biefstuk van de grill over 4 borden en bestrooi deze met verse tijm en grof zeezout.
Tafel lekker !!