• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Een hamburger met allure.

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella, een hamburger met allure.

Een luxe hamburger

Soms wil je iets lekkers, iets luxe, maar toch ook wel gezond en niet te moeilijk. Dan is dit het perfecte broodje voor je. Een hamburger met gegrilde groente, gesmolten mozzarella en een heerlijke avocado spread die je in een handomdraai gemaakt hebt. Krijg je al trek?

Zomer en winter

Omdat deze hamburger met zowel warme als koude toppings gegeten kan worden is het een ideale hamburger voor de zomer. De gegrilde groente zijn koud namelijk ook erg lekker en de mozzarella en de avocado spread zijn lekker fris. Maar ook in de winter is deze hamburger een verwennerij met warme gegrilde groente en gesmolten mozzarella.

Grillen voor meer smaak

Om te grillen heb je niet per definitie een BBQ nodig. Je kunt grillen in een grillpan, maar de meeste ovens hebben ook een grill stand. Zelfs in een droge koekenpan kun je grillen. Grillen doe je met hoge temperaturen en daardoor zullen de suikers in de groente, vlees of brood gaan verkleuren wat een diepere smaak geeft. Als je groente grilt, gril dan niet alleen de plakjes die je nodig hebt, maar grill meer. Dat is namelijk echt heel lekker op brood met kaas, op vlees bij de lunch of in een salade. Gegrilde groente zijn afgesloten en gekoeld minimaal 2 dagen houdbaar.

Gegrilde groenten zijn ook superlekker op brood, op of bij vlees en in een salade.

Mozzarella

De neutrale smaak van mozzarella komt perfect tot z’n recht bij groenten en ze komen nog beter tot z’n recht als de groenten gegrild zijn. Je kent vast wel de combinatie van tomaat en mozzarella van de salade Caprese, dat is daar dus een prima voorbeeld van. Een broodje hamburger met gegrilde groenten maak je dus helemaal compleet met mozzarella. Die mozzarella kun je warm maken waardoor deze zo heerlijk draderig wordt. Dat is erg lekker bij de warme gegrilde groenten. Maar ook koud is mozzarella heerlijk op dit broodje. Wij voorspellen een heerlijke picknick in het park vanmiddag.

De mozzarella kun je warm maken waardoor deze zo heerlijk draderig wordt.

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 20 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 broodjes
  • 1 courgette
  • 2 grote tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 avocado

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella:

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Vorm er 4 hamburgers van en leg deze koel weg. Haal de avocado uit de schil, verwijder de pit en wrijf of prak deze met wat citroensap fijn. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper.

Snij de courgette in niet al te dunne plakken. Snij de tomaat in dikke plakken. Verwarm een (grill) pan tot deze zeer heet is. Snij de broodjes door en gril deze kort in de grillpan en leg opzij. Gril nu de courgette aan beide kanten bruin en gaar. Gril hierna de tomaten kort aan een kant. Haal de tomaten uit de pan en bak de nu de hamburgers ongeveer 3 minuten aan beide zijden. Bak de hamburger niet te lang anders worden ze te droog. Besmeer de afgekoelde broodjes royaal met de avocado spread aan beide zijden. Verdeel op de onderkant de rucola, met daarop de hamburger. Leg op iedere hamburger 3 stukjes courgette en verdeel daar de tomaten over. Snij de mozzarella in 4 plakken en leg op iedere burger 1 plak. Leg de bovenkant op het broodje en serveer het broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella direct.

Wil je de groente en de mozzarella liever warm? Houd de groente dan warm in een pan en leg deze onder de hamburger. De mozzarella leg je op de hamburger zodra je deze hebt omgedraaid. Leg dan de laatste 3 minuten de deksel op de pan.

Tafel lekker !!

DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen