Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Drumsticks met honing en mosterd ( kinderfavoriet )

Drumsticks honing mosterd, een heerlijk gerecht bij een bord huisgemaakte friet. Kinderen maken het graag en eten het graag.

0 8.023

Drumsticks met honing en mosterd – Vraag aan kinderen wat ze willen eten en je hoort steevast: Patat of Pannenkoeken. Persoonlijk heb ik helemaal geen moeite met een portie friet. Een vette bek halen noemen we het wel, en de kinderen zijn er dol op. Natuurlijk snijden we dan wel zelf verse frieten. De vraag is vervolgens ook wat je erbij serveert. Wordt het de frikandel, de kroket (die culinair weer in opmars is) of worden het de kip nuggets uit een pakje? Daar hebben we denk ik betere ideeën over. Kinderen zijn namelijk ook echt dol op kip kluiven. Op de één of andere manier heeft het bourgondische karakter hiervan altijd een meerwaarde voor kinderen. Eten met je handen, ze genieten echt. Goed gemarineerd is het bovendien een lekkernij waar iedereen graag voor aan tafel schuift. Het samenstellen van de marinade is een karweitje waar de kinderen ook graag bij betrokken worden. Vergeet dan ook vooral geen kommetje water neer te zetten met een doekje; de vingertjes worden wel 10 keer afgelikt.

In de supermarkt zien we tegenwoordig overal kip in braadzak. Daar heb ik altijd een beetje moeite mee. Eén omdat er weer een fabrikant is die wil vertellen hoe ik m’n kippetje moet kruiden en twee omdat de verkoop daarvan aangeeft dat veel mensen eigenlijk niet meer weten hoe ze hun kippetje moeten kruiden. Onderstaand recept is een prima kennismaking met het zelf heerlijk op smaak brengen van een paar alledaagse kip drumsticks.

Drumsticks met honing en mosterd

  • 12 kip drumsticks
  • 3 eetlepels honing (van de imker)
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • zout en gemalen peper

Het ingrediëntenlijstje is maar kort, toch verdient het al je aandacht. Uiteraard beginnen we met eerlijke kip en goede honing van een imker. Dat is minder zoet en zorgt voor een karakteristieke smaak. En natuurlijk vers citroensap, niet uit zo’n flesje, even persen! Ook de kwaliteit van je olijfolie is echt van invloed op het eindresultaat. Kies voor goed!

Neem een schone plastic zak. Doe daar de kip drumsticks in en maak je marinade. Meng honing, citroensap, knoflook, mosterd en kruiden. Doe de dressing bij de kip drumsticks in de zak, sluit af en schud flink zodat de kip drumsticks rondom bedekt zijn door de marinade. Leg deze zak minimaal een uur in de koelkast. Je kunt dit ook gerust een dag van te voren doen. De marinade mag optimaal de kans krijgen om de kip op smaak te brengen.

Verwarm je oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in, of gebruik bakpapier op een bakplaat. Let de kip drumsticks erop en bestrooi met wat zout en peper. Doe de overige marinade in een kleine pan en laat zachtjes ca. 3 minuten sudderen zodat het iets indikt. Bak ondertussen de kip drumsticks in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar. Het is van belang dat de kip echt gaar is. Je kunt dit goed controleren door een pen in het dikste deel van de drumsticks te steken. Komt er daarbij helder vocht vrij, dan ben je er zeker van dat de kip voldoende gaar is. Verdeel de ingedikte marinade 15 minuten voor het einde van de baktijd over de drumsticks.

Serveer de kip drumsticks met huisgemaakte frieten en een verse salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer