Drumsticks in kokos-kerriesaus – Drumsticks, je kent ze ook wel als de ‘kleine kippenpootjes’. Je kunt ze op allerlei manieren bereiden, maar deze drumsticks in kerrie-kokossaus zijn wel heel erg lekker. Je bakt ze even aan en daarna stoof je ze verder gaar in de saus. En na zo’n drie kwartier heb je dan heerlijke, zachte drumsticks in een romige saus, die een beetje Oosters aan doet.
Deze drumsticks passen goed bij de warme maaltijd, maar als onderdeel van een warm buffet of een rijsttafel zullen ze ook zeker niet misstaan.
Laat je overigens vooral niet afschrikken door het aantal ingrediënten, de meeste zijn specerijen en ze zijn allemaal gewoon in elke supermarkt te vinden, als ze niet al gewoon in je keukenkastje staan! Je zou misschien verwachten dat deze saus erg pittig wordt, maar als je het zaad en de zaadlijsten uit de chilipepers haalt, dan zul je zien dat dat erg meevalt. Je kunt, als je toch bang bent dat het te pittig wordt, ook 1 chilipeper gebruiken. Daar worden deze drumsticks in kokos-kerriesaus vast niet minder lekker door! Koken is creatief zijn, dus je kunt, zeker bij dit soort gerechten, rustig een beetje met de ingrediënten spelen.
Weet wat voor kip je koopt!
Als je naar de poelier of de slager gaat om kippenpootjes te kopen, vraag hem of haar dan om verantwoord kippenvlees. Een goede poelier of slager weet welk vlees hij verkoopt en kan je daar ook informatie over geven. In de supermarkt ligt dat meestal een beetje anders en de tijd van de kiloknallers is echt voorbij. Er zijn tegenwoordig ook genoeg alternatieven. Je betaalt daar ongetwijfeld wat meer voor, maar die kip heeft dan wel een beter leven gehad. En wat natuurlijk ook belangrijk is, die drumsticks in kerrie-kokossaus op jouw bord worden veel lekkerder!
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.
Drumsticks in kokos-kerriesaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 drumsticks
- 1 gele chilipeper, gehakt (zonder zaad)
- 1 rode chilipeper, gehakt (zonder zaad)
- 1 ui, zeer fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 stukje gember, ter grootte van een duim, zeer fijn gehakt of geraspt
- 2 theelepels korianderpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels laos
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel srirachasaus
- 400 ml kippenbouillon
- 600 ml dikke kokosmelk
- 3 eetlepels gemalen kokos
- neutrale olie om in te bakken
- optioneel: korianderblad, peterselie, chilipeper om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je drumsticks in kokos-kerriesaus:
Verhit wat olie in een braadpan en zet daar in de ui, de knoflook, de chilipeper en de gember even aan. Voeg na een paar minuten de koriander, de komijn, de laos, de kerrie en de kurkuma toe. Bak deze specerijen even mee. Blus daarna af met de kippenbouillon. Roer de kokosmelk, de vissaus, de srirachasaus en het citroensap er door heen.
Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak hierin de kippenpootjes rondom bruin aan.
Leg de drumsticks in de saus. Breng de saus aan de kook en laat de drumsticks 45 minuten, met het deksel op de pan, op een heel laag vuur in de saus gaar stoven. Haal na 30 minuten het deksel van de pan af, zodat de saus wat kan inkoken. Roer op dat moment ook de gemalen kokos er door. Let er wel op dat de saus niet aanbrandt.
Serveer de drumsticks met rijst, en bijvoorbeeld gekookte sperziebonen en een salade. Je kunt dit gerecht eventueel eerder klaarmaken en later weer opwarmen. Ter garnering kun je drumsticks in kokos-kerriesaus bestrooien met wat gehakt korianderblad, peterselie of fijn gesneden chilipeper.
Tafel lekker !!