• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
2
Drumsticks in kokos-kerriesaus

Drumsticks in kokos-kerriesaus – Drumsticks, je kent ze ook wel als de ‘kleine kippenpootjes’. Je kunt ze op allerlei manieren bereiden, maar deze drumsticks in kerrie-kokossaus zijn wel heel erg lekker. Je bakt ze even aan en daarna stoof je ze verder gaar in de saus. En na zo’n drie kwartier heb je dan heerlijke, zachte drumsticks in een romige saus, die een beetje Oosters aan doet.

Deze drumsticks passen goed bij de warme maaltijd, maar als onderdeel van een warm buffet of een rijsttafel zullen ze ook zeker niet misstaan.

Laat je overigens vooral niet afschrikken door het aantal ingrediënten, de meeste zijn specerijen en ze zijn allemaal gewoon in elke supermarkt te vinden, als ze niet al gewoon in je keukenkastje staan! Je zou misschien verwachten dat deze saus erg pittig wordt, maar als je het zaad en de zaadlijsten uit de chilipepers haalt, dan zul je zien dat dat erg meevalt. Je kunt, als je toch bang bent dat het te pittig wordt, ook 1 chilipeper gebruiken. Daar worden deze drumsticks in kokos-kerriesaus vast niet minder lekker door! Koken is creatief zijn, dus je kunt, zeker bij dit soort gerechten, rustig een beetje met de ingrediënten spelen.

Weet wat voor kip je koopt!

Als je naar de poelier of de slager gaat om kippenpootjes te kopen, vraag hem of haar dan om verantwoord kippenvlees. Een goede poelier of slager weet welk vlees hij verkoopt en kan je daar ook informatie over geven. In de supermarkt ligt dat meestal een beetje anders en de tijd van de kiloknallers is echt voorbij. Er zijn tegenwoordig ook genoeg alternatieven. Je betaalt daar ongetwijfeld wat meer voor, maar die kip heeft dan wel een beter leven gehad. En wat natuurlijk ook belangrijk is, die drumsticks in kerrie-kokossaus op jouw bord worden veel lekkerder!

Drumsticks

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.

Drumsticks in kokos-kerriesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 drumsticks
  • 1 gele chilipeper, gehakt (zonder zaad)
  • 1 rode chilipeper, gehakt (zonder zaad)
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 stukje gember, ter grootte van een duim, zeer fijn gehakt of geraspt
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels laos
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 400 ml kippenbouillon
  • 600 ml dikke kokosmelk
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • neutrale olie om in te bakken
  • optioneel: korianderblad, peterselie, chilipeper om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je drumsticks in kokos-kerriesaus:

Verhit wat olie in een braadpan en zet daar in de ui, de knoflook, de chilipeper en de gember even aan. Voeg na een paar minuten de koriander, de komijn, de laos, de kerrie en de kurkuma toe. Bak deze specerijen even mee. Blus daarna af met de kippenbouillon. Roer de kokosmelk, de vissaus, de srirachasaus en het citroensap er door heen.

Verhit in een grote koekenpan wat olie en bak hierin de kippenpootjes rondom bruin aan.

Leg de drumsticks in de saus. Breng de saus aan de kook en laat de drumsticks 45 minuten, met het deksel op de pan, op een heel laag vuur in de saus gaar stoven. Haal na 30 minuten het deksel van de pan af, zodat de saus wat kan inkoken. Roer op dat moment ook de gemalen kokos er door. Let er wel op dat de saus niet aanbrandt.

Serveer de drumsticks met rijst, en bijvoorbeeld gekookte sperziebonen en een salade. Je kunt dit gerecht eventueel eerder klaarmaken en later weer opwarmen. Ter garnering kun je drumsticks in kokos-kerriesaus bestrooien met wat gehakt korianderblad, peterselie of fijn gesneden chilipeper.

Tafel lekker !!

DeelPin23TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Kip gestoofd in tomatensaus
Vleesgerechten

Kip gestoofd in tomatensaus

Varkenshaas met spek en rozemarijn
Vleesgerechten

Varkenshaas met spek en rozemarijn

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kip uit de oven
Vleesgerechten

Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente

runderragout
Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

Reacties 2

  1. Momm says:
    3 maanden geleden

    Wat een heerlijk en mooi recept de kip drumsticksmet kerrie/ kokossaus.
    Ik heb dit verder compleet gemaakt met kommerplakjes in chilisaus en gekookte witte basmatirijst.

    Ziet er fraai uit en de smaak mmmmm,

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Fijn dat je de drumsticks lekker vindt, Momm. Rijst en de komkommersalade passen er prima bij.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

 Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen